Liina Laks • 22. juuni 2017 kell 7:09

Berkshire Hathaway pakub Kanada firmale miljardilaenu

Berkshire Hathaway nõukogu esimees ja tegevjuht Warren Buffett  Foto: EPA

USA investeerimishiiu Warren Buffetti ettevõte Berkshire Hathaway annab 1,5 miljardit dollarit laenu Kanada ettevõttele Home Capital Group, vahendab uudisteportaal Reuters.

Home Capital Group saab laenu peale seda, kui ta möödunud nädalal teatas, et jõudis ühisele meelele Ontario väärtpaberikomisjoniga ja sai lõpetatud kohtuprotsessi, milles võttis omaks süüdistused, et ta on oma investoritele kontserni kinnisvaralaenulepingute probleemide kohta valetanud. Nüüd ootavad nii investorid kui ka analüütikud, et Home Capital Group kehtestaks oma toodetele jätkusuutlikud intressimäärad.

Berkshire Hathaway teatas, et teda veenis investeeringut tegema eelkõige Home Capitali oskus häid kinnisvaralaene luua ja leida ning samuti juhtiv turupositsioon. Peale tehingut saab Berkshire Kanada ettevõttes 38,39protsendise osaluse.

Hetkel kuum