Liina Laks • 6. oktoober 2017
Jaga lugu:

SAS kukub Stockholmi börsil nagu kivi

SASi lennukid Arlanda lennuväljal Stockholmis.  Foto: Scanpix/Reuters

Skandinaavia lennufirma SAS oli täna pärastlõunaks Stockholmi börsil enam kui 12 protsendiga languses.

Lennufirma aktsia suure languse põhjustas Kauppalehti andmetel SASi rahapuudus: nimelt plaanib SAS nende andmetel uut aktsiaemissiooni, mille maht oleks 66 miljonit aktsiat – ehk ligi viiendik praegu olemasolevatest aktsiatest. Lisaks on teada, et SASi üks suuromanikke, Rootsi riik on täiendavat emissiooni küll lubanud, kuid ei plaani ise emissioonist osa võtta.

SASi aktsia oli täna kella kolme paiku kukkunud 12,22 protsenti ning kauples 23,7 Rootsi krooni juures. See on aktsia jaoks aga proportsioone vaadates väike tagasilöök: alates aasta algusest on aktsia kosunud 69 protsendi võrra.

Jaga lugu:
Hetkel kuum