Äripäev • 10. november 2017 kell 13:31

Kessler jääb finantsinspektsiooni etteotsa

Finantsinspektsiooni juht Kilvar Kessler kiidab börsi nõukogu otsust kutsuda järelevalve- ja noteerimiskomisjonist tagasi Riho Rasmann, kelle maine Versobanki juhina määrdus.  Foto: Andres Haabu

Finantsinspektsiooni nõukogu otsustas reedesel korralisel koosolekul, et finantsinspektsiooni juhatuse esimehena jätkab ka järgmisel neljal aastal Kilvar Kessler.

"Finantsinspektsioon on Kilvar Kessleri juhtimisel edukalt lahendanud kerkinud väljakutsed. Vajame muutuval finantsturul ja järelevalve raamistikus heade teadmistega ning finantsjärelevalves vilunud juhti," ütles pressiteate vahendusel finantsinspektsiooni nõukogu esimees rahandusminister Toomas Tõniste. Otsus Kessleri jätkamise osas oli üksmeelne.

Juhatuse esimehe volituste tähtaeg on vastavalt finantsinspektsiooni seadusele neli aastat. Kessleri vastutada on üldjuhtimine, kriisilahendus, õigusküsimused, avalikkus- ja välissuhted ning personaliküsimused. Tema uus ametiaeg algab 16. jaanuaril.

"Järgneval perioodil konsolideerime enam inspektsiooni ja Tagatisfondi tegevusi, analüüsime kriitiliselt võimalikke järelevalvevaldkondi ja jätkame kehtiva strateegia rakendamist," lubas Kessler pressiteates.

Üksmeelselt Kessleri kandidatuuri toetanud nõukokku kuuluvad lisaks Tõnistele veel Eesti Panga president Ardo Hansson, rahandusministeeriumi kantsler Veiko Tali, Eesti Panga asepresident Madis Müller, Eesti Panga nõukogu liige Rein Minka ning maksu- ja tolliameti peadirektor Valdur Laid.

Hetkel kuum