Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  5 tehnoloogiatrendi uueks aastaks

  Foto: EPA

  2017 hakkab õige pea läbi saama, mistõttu on paslik vaadata, mida võiksid tehnoloogiasõbrad oodata uuest aastast.

  Portaal Techradar on kokku pannud rea tehnoloogiatrendidest, mis peaksid eriti tugevalt esile kerkima just 2018. aastal.
  Elektriautode jätkuv võidukäik. Uuel aastal peaks meedia hakkama eriti aktiivselt rääkima elektriautodest ning peamiselt positiivses võtmes. Juttu tuleb Tesla Model 3st ja uuest Nissan Leafist, mis peaksid olema võimsama akuga ning sõitma ühe laadimisega kaugemale - ühe laadimisega 320 kilomeetrit. Eesti konteksti panduna saaks sõita näiteks Vastseliinast Haapsallu. 
  Küll aga ei tasu Techradari andmeil tõsiselt võtta neid, kes ennustavad traditsioonilise sisepõlemismootoriga autole kadu. BP on ennustanud, et elektriautode arv tõuseb 2015. aasta 1,2 miljoni tasemelt 100 miljoni auto tasemeni 2035. aastal. Kuigi see arv tundub pealtnäha suur, moodustaks 100 miljonit autot vaid 6% kõigist maailma autodest.
  Apple’i ja Samsungi allakäik. Kuigi Apple ja Samsung tulevad välja uute telefonidega, on analüütikud juba pikka aega kritiseerinud, et neis pole midagi uudset.
  ABI Researchi analüüsist selgub, et nutitelefonide ajastu võib varsti koguni läbi saada, kuna üha tugevamalt tulevad esile tehisintellekt ja liitreaalsus. Neis valdkondades peaks esile kerkima Google ja Amazon.
  Striimimisteenused tugevnevad veelgi. Uus aasta peaks Techradari andmeil looma uue mõõtme ka striimimisärile. Alles hiljuti tuli uudis, et Apple ostab laulutuvastusäppi Shazam. See võib tähendada, et kui keegi kasutab Shazami, saadab äpp kasutaja otse Apple Musicusse. Viimane pole aga hea uudis näiteks Spotifyle, kes võib seeläbi kasutajaid võib kaotada.
  PxC on prognoosinud, et striimimisteenuste käive kasvab tänavu 37% võrra, füüsilisel kujul müüdavate helikandjate oma langeb aga 10%.
  Sotsiaalmeedia vaikne häving. Sotsiaalmeediakanalid Facebook ja Twitter on olnud pideva turmtule all, kuna seal levivad valeuudised, vihakõne ning kahtlased videod. Gartneri analüütikud on seetõttu väitnud, et aastaks 2022 võime olla jõudnud sellisesse olukorda, kus inimesed tarbivad rohkem valeuudiseid kui tõeseid uudiseid.
  Deloitte ennustab, et peaaegu pool täiskasvanutest kasutab oma telefoni enda hinnangul liiga palju ning püüab kasutamist tasahilju vähendada. See võib tähendada, et inimesed istuvad vähem aega Facebookis ning eelistavad Messengeri teel suhtlemisele nii-öelda pärissuhtlust.
  Inimesed vahetavad pildi video vastu. Kui endast või oma tegemistest videote postitamine pole veel eriti populaarne, siis uuel aastal peaks see hoo sisse saama. 
  Samal ajal peaks kasvama ka lühikeste videoreklaamide populaarsus ja käive. Näiteks YouTube’is videoid vaadates on ilmselt kõik kokku puutunud reklaamidega, mis enne videot käima lähevad. Nende reklaamide hulk peaks tulevikus veelgi suurenema.
 • Hetkel kuum
Martin Mark: Eesti uus visioon peab olema õigesti fokuseeritud
Tihtilugu kipume keskenduma probleemidele, mis saadavad meid igal pool. Neisse liialt kinni jäädes võib ununeda suur pilt ja sündida kasvu pidurdavad otsused, kirjutab If Kindlustuse Balti erakliendiüksuse juht Martin Mark.
Tihtilugu kipume keskenduma probleemidele, mis saadavad meid igal pool. Neisse liialt kinni jäädes võib ununeda suur pilt ja sündida kasvu pidurdavad otsused, kirjutab If Kindlustuse Balti erakliendiüksuse juht Martin Mark.

20 aastat investeerimiskogemust portfellihalduses

Olulisemad lood

Tööturu jahenemine sundis Wall Streeti kolmapäeval langusele
USA suured indeksid sulgusid kolmapäeval punases: S&P 500 taandus -0,39%, Dow 30 kaotas veidi vähem -0,19% ning Nasdaq langes enim -0,58%. Põhjus on selles, et investorid vaatavad pessimistlikult andmeid, mis annavad märku tööturu kiirest jahenemisest.
USA suured indeksid sulgusid kolmapäeval punases: S&P 500 taandus -0,39%, Dow 30 kaotas veidi vähem -0,19% ning Nasdaq langes enim -0,58%. Põhjus on selles, et investorid vaatavad pessimistlikult andmeid, mis annavad märku tööturu kiirest jahenemisest.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
VIDEO: kuidas karjääri tipus olles uuesti nullist alustada
Pärast profikarjääri lõppu on tipprattur Tanel Kangert keskendunud oma rattapoele. Aga kuidas aru saada, millal on õige aeg ühe tippkarjääriga otsad kokku tõmmata ja uueks eluks fookus paika saada?
Pärast profikarjääri lõppu on tipprattur Tanel Kangert keskendunud oma rattapoele. Aga kuidas aru saada, millal on õige aeg ühe tippkarjääriga otsad kokku tõmmata ja uueks eluks fookus paika saada?
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
VIDEO: kuidas karjääri tipus olles uuesti nullist alustada
Pärast profikarjääri lõppu on tipprattur Tanel Kangert keskendunud oma rattapoele. Aga kuidas aru saada, millal on õige aeg ühe tippkarjääriga otsad kokku tõmmata ja uueks eluks fookus paika saada?
Pärast profikarjääri lõppu on tipprattur Tanel Kangert keskendunud oma rattapoele. Aga kuidas aru saada, millal on õige aeg ühe tippkarjääriga otsad kokku tõmmata ja uueks eluks fookus paika saada?
Äkki tagandatud börsifirma juht: sisulise koostööni me ei jõudnudki
Balti lisanimekirjas noteeritud puitkiudplaaditootjas Nordic Fibreboardis vaid loetud päevad ametis olnud ja seejärel tagandatud tegevjuht Aigar Kallas nentis, et oleks ettevõttelt oodanud selgemat rollide jaotust.
Balti lisanimekirjas noteeritud puitkiudplaaditootjas Nordic Fibreboardis vaid loetud päevad ametis olnud ja seejärel tagandatud tegevjuht Aigar Kallas nentis, et oleks ettevõttelt oodanud selgemat rollide jaotust.
Suurfirmade tippjuhid jätkusuutlikkusest: iPhone’i äraviskamine pole lahendus, pikaajaline strateegia on
IPhone’i prügikasti viskamine ja kartulikrõpsudest loobumine pole kliimaprobleemi pikaajaline lahendus, vaid ettevõtted peavad tegema iga toote ja teenuse puhul samm-sammult jätkusuutlikumaid otsuseid, rääkisid välismaiste firmade tippjuhid Tasakaalus majanduse foorumil “Elevant toas”.
IPhone’i prügikasti viskamine ja kartulikrõpsudest loobumine pole kliimaprobleemi pikaajaline lahendus, vaid ettevõtted peavad tegema iga toote ja teenuse puhul samm-sammult jätkusuutlikumaid otsuseid, rääkisid välismaiste firmade tippjuhid Tasakaalus majanduse foorumil “Elevant toas”.
Osta "katkine" aken: Tesla teeb kunagise fopaa rahaks
Tesla müüb 55 dollari eest Cybertrucki aknakleepsu, mis jätab mulje, nagu oleks neljarattalise aken katki, vahendab CNN.
Tesla müüb 55 dollari eest Cybertrucki aknakleepsu, mis jätab mulje, nagu oleks neljarattalise aken katki, vahendab CNN.
Vabu ametikohti oli kolmandas kvartalis 12 040
Vabade ametikohtade arv väheneb ja inimesed ei taha enam töökohti vahetada, selgub statistikaameti andmetest. Tööstussektoris oli töö kaotanud inimesi 2000 võrra rohkem kui töölevõetuid.
Vabade ametikohtade arv väheneb ja inimesed ei taha enam töökohti vahetada, selgub statistikaameti andmetest. Tööstussektoris oli töö kaotanud inimesi 2000 võrra rohkem kui töölevõetuid.
Toote keskkonnamõju mõõtmine – andmepõhine alus järgmiste sammude seadmiseks
Keskkonnateadlikkus ja jätkusuutlikkus on muutunud ettevõtluses keskseteks teemadeks. Vaatame, kuidas ettevõtted saavad oma toodete keskkonnamõju mõõta ja juhtida.
Keskkonnateadlikkus ja jätkusuutlikkus on muutunud ettevõtluses keskseteks teemadeks. Vaatame, kuidas ettevõtted saavad oma toodete keskkonnamõju mõõta ja juhtida.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.