Indrek Mäe • 9 veebruar 2018
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

Jim Rogers ennustab meie eluaja karmimat karuturgu

Jim Rogers
Jim Rogers  Foto: Reuters/Scanpix

Kuigi karuturg pole hoolimata viimastest langustest veel kätte jõudnud, ennustab investeerimisguru Jim Rogers, et selle saabudes kogeb inimkond seninägemata langust.

„Kui me peaksime jõudma karuturule, milles ma ei kahtle, on see meie eluaja rängim kogemus,“ ütles Rogers Bloombergile antud intervjuus.

Sügava kriisi saabumise põhjusena näeb Rogers võlgade tugevat kuhjumist pärast eelmist finantskriisi. Suurima murelapsena nimetab ta Ameerika Ühendriike. „Võlga on igal pool ning summad üha kasvavad,“ sõnas Rogers.

Rogers ei väida, et karutug veel käes oleks, ega oska ka pakkuda, millal sinna jõutakse. Sellegipoolest oskas ta praegust korrektsiooni ette näha ning praegu ennustab selle jätkumist. Täpsemalt näeb ta närvilisuse jätkumist vähemalt seni, kuni Föderaalreserv otsustab intressimäärasid tõsta. Sealt edasi võib tulla ajutine rahunemine ning turud liiguvad taas üles. „Ma olen turu ajastamises väga kehv,“ märkis ta. „Kuid võimalik, et närvilisus jätkub märtsini, mil intressimäärad tõusevad.“

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt