Lauri Teder • 15. veebruar 2018 kell 16:15

Arco Vara jõudis kasumisse

Foto: Raul Mee

Tallinnas ja Sofias asuvate elamukvartalite müügitulud aitasid Arco Varal 2017. aastal kasumini rühkida.

Arco Vara 2017. aasta IV kvartali müügitulu oli 8,0 miljonit eurot ning 12 kuu müügitulu jõudis 18,3 miljoni euroni. 2016. aastal oli tulu pelgalt 9,7 miljonit eurot. Kasv tuli suuresti tänu Tallinnas asuvale Kodulahe kvartalile ning Bulgaarias pealinnas paiknevale Iztok Parkside arendusprojektile.

Kinnisvarafirma 2017. aasta IV kvartali puhaskasumiks kujunes 0,7 miljonit eurot. Aasta kokkuvõttes oli kontserni ärikasum 1,3 miljonit eurot ja puhaskasum 0,8 miljonit eurot. See tulemus pärines täielikult Arco Vara arendusdivisjonist, mille mullune ärikasum oli 2 miljonit eurot, sest kontserni teenindusharu tõi 2017. aastal 0,2 miljoni euro suuruse puhaskahjumi.

 

"Meil on piltlikult öeldes kogu aeg püsti vähemalt kaks kraanat ning kogu kontserni arendusportfellis on ootamas üle tuhande kodu," tõdes Arco Vara juhataja Tarmo Sild ettevõtte hetkeseisu kommenteerides. Mullune müügitulu on tema hinnangul jätkusuutlik ning paranenud on ka sularahapositsioon ja võlaseisund. Ettevõtte laenukoorem on vähenenud 20% võrra, samuti on paljud laenud muutunud lühiajalisest pikaajaliseks.

Arco Vara kasumisse jõudmine valmistas Sillale mõistagi head meelt, kuid juhataja sõnul ei võinud rahule jääda kasumi suurusega. Ligikaudu 8,8protsendine omakapitali tootlus on tema hinnangul siiski liiga väike.

Hetkel kuum