Mait Kraun • 8. märts 2018 kell 10:31

Jaapanlane müüs 400 miljoni dollari eest bitcoine

krüptoraha ethereum  Foto: Shutterstock

Jaapanlasest Nobuaki Kobayashist on saanud krüptovaluutade maailmas tuntud tegija. Nüüd selgub, et viimase poole aasta jooksul on ta müünud 400 miljoni dollari väärtuses bitcoine.

Tokyos tegutsev advokaat ja Mt. Goxi vahetusbörsi pankrotimenetleja Kobayashi teatas kolmapäeval, et on alates septembri algusest müünud 400 miljoni dollari eest bitcoini ja bitcoin cashi. Kobayashil, kes müüb bitcoine Mt. Gox kreeditoride nimel, on müüa veel 1,9 miljardi dollari väärtuses krüptovaluutat.

Kunagi üks suuremaid bitcoini vahetusbörse olnud Mt. Gox teatas neli aastat tagasi pankrotist. Teade tuli pärast seda, kui vahetusbörs oli kaotanud 850 000 bitcoini, mille väärtus ulatus toona 500 miljoni dollarini. Ettevõte, mis süüdistas kaotuses häkkereid, on suutnud taastada 200 000 bitcoini.

Kobayashi ei avalikustanud, millist strateegiat ta bitcoini müümisel kasutab. „Püüan saada võimalikult kõrget hinda,“ rääkis ta. Mt. Goxi veebilehel avaldatud andmetest võib välja lugeda, et keskmine müügihind on olnud 10 105 dollarit. Praegu maksab üks bitcoin 10 011 dollarit.

Hetkel kuum