Lauri Teder • 9 märts 2018

Raha naasis maailma suurimasse tehnoloogiafondi

New Yorgi börs  Foto: EPA

Neljapäeval soetasid investorid märkimisväärselt suure koguse tehnoloogiaaktsiatele panustava börsifondi Technology Select Sector SPDR (XLK) osakuid, andes aimu veebruarikuise hirmu hajumisest, vahendas Bloomberg.

Kokku pälvis XLK päevaga ligi 616 miljoni dollari suuruse rahasüsti. Nõnda suurt ostutuhinat nägi fond viimati 2011. aasta detsembris. Bloomberg Intelligence'i analüütiku Eric Balchunase sõnul annab neljapäevane maht märku, et ostjad on veebruarikuisest ehmatusest üle saanud ning asunud taas hoogsalt erinevate ülilikviidsete börsifondide osakuid soetama.

Möödunud kuul väljus XLK-st USA börside üldise müügipaanika mõjul 1,2 miljardit dollari, kuid neljapäevase ostulainega tehti kaotus tasa.

Technology Select Sector SPDR on 21 miljardi dollari suuruse kogumahuga börsil kaubeldav fond, mille varadest suurima osakaalu moodustavad Apple (14,2%), Microsoft (11,4%), Alphabet (10,5%) ja Facebook (6,8%).

Hetkel kuum