Terasetariifid võivad Soome kontsernile hoopis hästi mõjuda

09. märts 2018, 18:15
Outokumpu tehas Tornios.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180309/BORS/180309622/AR/0/AR-180309622.jpg

Soome terasekontsern Outokumpu loodab oma Ühendriikides ja Mehhikos asuvate tehaste abil pääseda USA kehtestatud tollimaksudest, teatas tegevjuht Roeland Baan Reutersile antud kommentaaris.

Baan leidis, et Euroopa Komisjoni vastumeetmete korral võivad USA terasetariifid Outokumpu majandustulemustele isegi pisut kasu tuua. "Ma ei näe, et Euroopa poolelt võiks kuigi palju negatiivset tulla ning meie jaoks on USAst tulev positiivne mõju kindlasti suurema kaaluga," selgitas ta.

Outokumpu on enam kui 30 riigis tegutsev ning valdavalt Soome riigile ja pensionifondidele kuuluv roostevaba terase tootja. Valge Maja tariifiplaanide avalikustamise järel on kontserni aktsia odavnenud ligikaudu 4,5%.

Neljapäeval allkirjastas president Trump tariifileppe, mis seab 25% tollimaksu Ühendriikidesse saabuvale terasele ning 10% maksu alumiiniumile. Praegu on metallitariifidest vabastatud vaid Kanada ja Mehhiko, kuid presidendi sõnul võivad tollesse nimekirja lisanduda ka teised riigid. Tollimaksud jõustuvad 23. märtsil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. March 2018, 17:23

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing