Indrek Mäe • 20 märts 2018
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

Tüli brittidega räsib Vene aktsiaid

Vene turud reageerivad suhete pingestumisele negatiivselt
Vene turud reageerivad suhete pingestumisele negatiivselt  Foto: Scanpix

Soodsaks investeerimisturuks peetud, kuid poliitilistele riskidele avatud Venemaa börs vappub brittide ja Venemaa pingete tõttu, mis tekkisid seoses eksspioon Sergei Skripali ning tema tütre mürgitamisega.

Täpsemalt mürgitati Inglismaal Salisburys 4. märtsil närvigaasiga endist vene luurajat Sergei Skrpali ja tema tütart, kes nüüd on kriitilises seisundis haiglas. Suurbritannia süüdistab nende heaks luuramise eest Venemaal vangi mõistetud, kuid spioonide vahetuse korras amnestia saanud Skripali mürgitamises just Venemaad.

Viimane on oma seotust eitanud ning tekkinud konflikt ja ähvardused on jõudnud selleni, et hiljuti saatis kumbki riik oma piirest välja üle 20 vastaspoole diplomaadi. Ekspertide hinnangul on kahe riigi suhted tõsises madalpunktis ning jäisemad kui eales varem.

Suhete pingestumine tekitab ebakindlust ka investorites ning eelkõige süveneb skepsis oma raha Venemaale paigutamise puhul. Seda hoolimata sellest, et maailma ülehinnatud turgude taustel on Venemaa hinnataset peetud soodsaks ning teenimisvõimalusi heaks. „Riikidevahelised pinged ei mõju turgude stabiilsusele hästi ja pärast pikka kasvuperioodi aktsiaturgudel on investorid võrreldes varasemaga muutunud tundlikumaks igasugustele negatiivsetele uudistele,“ selgitas Swedbanki investeerimisfondide portfellihaldur Evelin Heinam.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt