Äripäev • 26. märts 2018 • 3 min
Jaga lugu:

Mikk Talpsepp: aktsionäride usaldus on olemas

Mikk Talpsepp tänavu Etalon Varahahalduse tootlusnumbreid enam laiema avalikkusega ei jaga.  Foto: Raul Mee

Jaanuaris rekordilisest miinusest teatanud ning sestpeale ettevõtte kodulehel avalikult tootluseinfo kuvamise lõpetanud Etalon Varahalduse juht Mikk Talpsepp kinnitas, et ettevõte ei plaani tegevust lõpetada ja aktsionäride usaldus on olemas.

„Tegutsemise lõpetamist ei ole laual olnud,“ ütles Talpsepp. „Küll sisaldus ühes otsuses otsus tegevust jätkata. Selline sõnastus oli ühes päevakorrapunktis sees: jätkata väljatöötatud strateegiate elluviimist,“ viitas ta hiljutisele aktsionäride koosolekule.

Ka ei ole tema kinnitusel pärast investeeritud kapitali märkimisväärset vähenemist aktsionärid tulnud investeeritud raha tagasi küsima. „Üldiselt see ei tekitanud sellist aspekti. Osade aktsionäride poolt on kindlasti pikaajaline selge usaldus olemas ja ma arvan, et börsidel paraku nii ongi, et asjad võivad lühiperspektiivis minna vägagi nii ja naa.“

Soovib vältida avalikkuse tähelepanu

Etalon Varahalduse kodulehel avalikult tootluse kuvamisest loobumist põhjendas Talpsepp liigse avalikkuse tähelepanuga ning sooviga keskenduda ettevõtte põhitegevusele. „Sellel aastal nii uudiseid kui ka kommentaare ning tootlusnumbreid avaldan Etalon Varahalduse aktsionäridele ja põhjus on selles, et parandada börsidel keskendumist. Vaatasin, et eelmisel aastal nii Eestis kui ka välismeedias oli minu kohta või minuga seoses kokku 86 artiklit. Võib-olla neid on veel rohkem, ma kõiki ei jõua jälgida. Paraku iga kommentaari andmine võtab energiat ja ka fookust ära. Börsidel on keskendumine väga oluline.“

Kogukapitalist enam kui miljoni euro kaotamist pidas Talpsepp normaalseks. „Eks see kipub olema protsessi osa kahjuks. Nii raha võitmine kui kaotamine. Vahel tõenäosused on ühes äärmuses, vahel on teises.“

Raha sulas ära

Etalon Varahaldus on aktsiatesse, võlakirjadesse ja muudesse finantsinstrumentidesse investeeriv mitteavalik investeerimisfirma, mis alustas tegutsemist 2015. aastal. Toona kaasati raha enam kui 70 investorilt. Pärast raha kaasamist oli ettevõtte hallata enam kui 2 miljonit eurot. 

Jaanuaris oli investorite varast alles ligi kolmandik.

Äripäev kajastas Etalon Varahalduse tegevust viimati tänavu jaanuaris, mil ettevõte teatas rekordilisest miinusest. Jaanuaris avaldatud tulemustest selgus, et eelmisel aastal kahanes investorite vara 75,98 protsendi võrra. Kui eelmise aasta algul oli fondi osaku puhasväärtus 1,0892 eurot, siis jaanuari aluses oli see 0,3091 eurot.

Talpsepp rääkis Äripäeva raadios OEGst ja Börsihaist

Mida arvab Mikk Talpsepp OEG ülevõtupakkumisest? Millise strateegiaga õnnestus tal äsja võita Eesti kõigi aegade pikim ja suurima auhinnafondiga aktsiamäng „Börsihai vs. investor Toomas“? Seda saab pikemalt kuulata Äripäeva raadio hommikuprogrammist.

Kuula alates 28:15.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt