Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

Mida võtta, mida jätta praegusel kinnisvaraturul?

Ruta Arumäe
Ruta Arumäe  Foto: Andres Haabu

Kinnisvaraturu olukord on fundamentaalselt hea, kuid selleks, et teenida oma investeeringutelt parimat tootlust, tuleb üles leida korrektsiooniohust väljaspool asuvad sektorid, leiavad kinnisvarainvestorid Ruta Arumäe ja Jaak Roosaare.

„Kinnisvara makropilt on väga soosiv, ainuke tendents, mis hakkab mõne aasta pärast muret valmistama, on ülepakkumine teatud sektorites,“ rääkis kinnisvarainvestor ja majandusteooria lektor Ruta Arumäe Bigbanki konverentsil „Kuum või buum – viskame leili või hüppame jõkke?“. „Kõige olulisem on aru saada, kus sektoris toimetada, sest mõni sektor võib sattuda korrektsiooni isegi siis, kui majandus üldiselt on fundamentaalselt heas korras.“

Seega on Arumäe sõnul oluline aru saada, mis ajal ja mis sorti vara osta. „Tsükli tipus tuleb osta seda, mis toimib ka kriisis,“ märkis ta. Samas lisas Arumäe, et investorid, kes soetavad vara pikaajalises plaanis, ei pea ajutiste tõusude ja languste pärast muretsema. „Finantse tuleb planeerida, et valel ajal müüma ei peaks,“ rõhutas Arumäe, kes ise jälgis oma esimese kodu soetamisel strateegiat, mis näeb ette odavalt ostmist ja kallilt müümist.

Vaata trende

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt