Äripäev • 8. mai 2018
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

Madis Müür: kaheksa põhjust, miks Tallinna Sadamat mitte märkida

Madis Müür
Madis Müür  Foto: Raul Mee

Investor Madis Müür avaldas oma nägemuse Tallinna Sadama kohta ning põhjendab, miks tema Eesti suurIPOt märkida ei plaani.

Järgnevad investori argumendid.

Tallinna Sadama peale mõeldes kangastub mulle pilt, kuidas Kadri Simson tuleb mulle isiklikult mütsi pähe tõmbama.

Poliitilised riskid on sarnased nagu Tallinna VeelEttevõte tehti enne IPOt rahast tühjaks nagu 90ndatelDividendidele sisuliselt kolmekordne maksustamine: OÜ alt kuni 48% maksumäär (kui IPOst osa võtta OÜ alt ja palk on kusagil €1,2-1,5k, kandis)Kaubaveod on viimastel aastatel mitukümmend protsenti vähenenudTapetakse alkoturismiMingi tõenäosus on, et kaugemas tulevikus tekib oluline konkurent Helsinki tunneli näolOlulist kasvu pole kusagilt näha, pigem on Helsingi-Tallinna tunneli tõttu võimalikud riskid allapooleSadama kinnisvaraavantüüride puhul ei meenu küll ühtegi näidet riigi suurosalusega edukast kinnisvaraarendusest. Silme ette tulevad hoopis kahtlase väärtusega riiklike üürimajade projekt ja tants Linnahalli ümber.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt