Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

Investor Toomas: maha magatud võimalus?

Kalatoodete müügiga tegelev PRFoods suurendas käivet.
Kalatoodete müügiga tegelev PRFoods suurendas käivet.  Foto: Andras Kralla

Nädalavahetusel potsatasid minu postkasti majandustulemused ettevõttelt, mida olen pikalt oma jälgimisnimekirjas hoidnud.

Jutt käib PRFoodsist, kes alguses ei saanud vedama, kuid praegu, pärast erinevaid eelmise aasta laienemisi, tundub, et ei saa pidama. Nii kasvas PRFoodsi esimese kvartali käive mullusega võrreldes 115 protsenti, 22,7 miljoni euroni. Kulumieelne kasum (EBITDA) jõudis seejuures 0,6 miljoni euroni, kasvades aasta baasil enam kui kaks korda.

Kalakasvatuse esimese kvartali ümberhindluse mõju oli samalaadne võrreldes aasta lõpuga vaatamata sellele, et vikerforelli hind langes 17,9% aasta baasil. Lõhe hind on samas tõusnud 16,6% võrra aasta baasil. Lõhe hind tegi hüppe esimese kvartali lõpus seoses külma talvega ja väiksema juurdekasvuga muudest regioonidest. Juhtkond leiab, et arvestades märkimisväärset kasvu kalatarbimises üle kogu maailma, ei prognoosita vikerforelli või lõhe hinna järsku kukkumist.

Saamata tulu

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt