Indrek Mäe • 1. juuni 2018
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

Fondijuhid haistavad närvilisel turul võimalust

Mehis Raud  Foto: Andras Kralla

Mitme poliitilise riski täideminek ning närvilisus turgudel on miinusesse lükanud mitme Eestis tegutseva panga pakutavad aktsiafondid - kuid enamik suudab sellest hoolimata oma võrdlusindeksit ületada.

„Turge mõjutab peamiselt närvilisus, mille on toonud USA intressitasemete tõus ja dollari tugevnemine,“ kommenteeris Trigon Capitali fondijuht Mehis Raud. „Üldiselt peetakse neid trende arenevate turgude jaoks halvaks, sest paljudel arenevatel riikidel on nii ettevõtete kui ka riigi laenud USA dollaris ja nende refinantseerimine muutub kulukamaks ja raskemaks,“ selgitas ta.

Telli Äripäev

Äripäeva tellijal on ligipääs:
Äripäeva raadio­saadetele
kõigile artiklitele ja TOPidele
investor Toomase nõuannetele
Äripäeva Infopanga hõbepaketile
Jaga lugu:
Hetkel kuum