Äripäev • 5. juuni 2018 kell 9:30

Tallinna Sadama töötajad on aktsiaid märkinud 100 000 euro eest

Tallinna Sadama finantsjuht Marko Raid.  Foto: Andres Haabu / Äripäev

Börsidebüüti tegeva Tallinna Sadama juhtidest on juba neli aktsiaid märkinud, selgub finantsinspektsiooni koduleheküljelt.

Aktsiaid on märkinud sadama juhtkonda kuuluv Marko Raid ning nõukogu liikmed Ahti Kuningas, Urmas Kaarlep ja Üllar Jaaksoo. Kuna vastavalt börsireeglitele peab oma tehingutest teatama ka juhtkonnale või nõukogule lähedalseisev isik, on näha, et sadama aktsiaid märkis ka Urmas Kaarlepi abikaasa Aime Kaarlep.

Kokku on nad viiekesi märkinud ligi 54 000 aktsiat. Kuna aktsia märkimishind on 1,8 eurot, siis on neil märgitud kokku ligi 100 000 euro eest. Sadama juht Valdo Kalm finantsinspektsiooni andmetel veel märkimisotsust teinud pole.

Tallinna Sadama aktsiate märkimine kestab veel homse pärastlõunani. Aktsia tegelik hind selgub aga alles pärast märkimist. Sadam on kuulutanud hinnavahemikuks 1,4–1,8 eurot: kui nõudlus aktsiate järele on suurem, tuleb hind kõrgem, kui väiksem, siis saab investor aktsia kätte odavamalt ning ülemakstud raha tagastatakse. Aktsiat ennast on Tallinna börsi põhinimekirja kauplema oodata juba järgmisel nädalal.

Tegu on ühe võimsaima Eesti börsidebüüdiga: kokku pakutakse investoritele kolmandikku sadamast ehk 87,6 miljonit aktsiat. Kui emissioon täis märgitakse ja aktsia hind peaks jääma 1,8 euro juurde, voolab sadamasse ligikaudu 156 miljonit eurot. 

Tallinna Sadama uued investorid saavad dividendi kõige varem 2019. aasta kevadel ning vähemalt järgmisel kahel aastal on sadam lubanud investorite vahel jaotada 30 miljonit eurot aastas.

Hetkel kuum