Pille Ivask • 17 juuli 2018
Johnson&Johnsoni logo  Foto: Reuters/Scanpix

Johnson & Johnson ületas ootusi

Johnson & Johnson teatas täna teise kvartali majandustulemused, mis ületasid analüütikute ootusi.

Ettevõtte kasum oli eelmises kvartalis 3,95 miljardit dollarit ehk 1,45 dollarit aktsia kohta. Eelmisel aastal jäi tulemus 3,83 miljardi dollari juurde, mis teeb 1,40 dollarit aktsia kohta. Korrigeeritud kasum aktsia kohta oli 2,1 dollarit aktsia kohta. FactSeti andmeil oli analüütikute keskmine ootus 2,07 dollarit.

Käive tõusis 20,83 miljardi dollarini, eelmise aasta 18,84 miljardi dollari pealt. FactSeti põhjal oli analüütikute ootus 20,39 miljardit.

Suurim müügiedu tabas eelmises kvartalis farmaatsiatooteid, ka meditsiiniseadmete müük oli edukas.

Ettevõtte aktsia on viimase kolme kuu jooksul kukkunud 4,5%, eelturul on aktsia kerkinud aga 0,33%. Aktsia ebaedu on mõneti suunanud hiljutine kohtuotsus, mille järgi peab Johnson & Johnson maksma 22 naisele 4,7 miljardit dollarit hüvitisena selle eest, et need võivad olla saanud ettevõtte toodetud talki kasutades munasarjavähi.

Hetkel kuum