Facebook, haihtunud miljardid ja paanika – kuidas edasi?

Foto: Reuters/Scanpix
Indrek Mäe • 27. juuli 2018
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

Lisaks sellele, et Facebooki investorite kontolt kadus pooleteist tunniga 44 eurot aktsia kohta ning ettevõtte turuväärtus vähenes tulemuste valguses 150 miljardit ja ettevõte võib mõjutada tehnoloogiasektorit tervikuna, ei soovita analüütikud müügiotsust tehes kiirustada.

Kuigi Facebook suutis võrreldes eelmise aasta sama ajaga teises kvartalis kasumit kasvatada, ei veennud 2 senti oodatust suurem kasum aktsia kohta investoreid – see on analüütikute hinnangul juba hinda sisse kirjutatud. Seejuures vähenesid aga reklaamitulud rohkem kui analüütikud oodanuks ning ka kasumimarginaalid ostusid loodetust kesisemaks. Samuti ei ennusta Facebooki juhtkond midagi head ka selle aasta allesjäänud kuudeks ning nende sõnul käibekasv pigem aeglustub.

Positiivse poole pealt kasvas Facebooki kasutajate hulk võrreldes eelmise aastaga 11 protsenti, kuid ka see number ei pruugi tulevikus enam nii suureks jääda. „On selge, et Facebook keskendub üha enam kvaliteedi arendamisele ning platvormi turvalisuse arendamisele, mis võib ka tulevikus mõjutada negatiivelt nii käibe kui kasutajate arvu kasvu,“ ütles analüütik Colin Sebastian MarketWatchile. „Nüüd hakkab Facebooki väsimus vaikselt ka tulemustesse kohale jõudma,“ märkis ta ja ennustas, et tulevikus jääb ettevõtte käibekasv seniste 50-le protsendile lähenenud numbrite asemel 20 protsendi kanti.

Kuulikindlus kadus

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt