Facebook, haihtunud miljardid ja paanika – kuidas edasi?

Foto: Reuters/Scanpix
Indrek Mäe • 27. juuli 2018 kell 3:06
Börsiuudised
Ainult tellijale

Lisaks sellele, et Facebooki investorite kontolt kadus pooleteist tunniga 44 eurot aktsia kohta ning ettevõtte turuväärtus vähenes tulemuste valguses 150 miljardit ja ettevõte võib mõjutada tehnoloogiasektorit tervikuna, ei soovita analüütikud müügiotsust tehes kiirustada.

Kuigi Facebook suutis võrreldes eelmise aasta sama ajaga teises kvartalis kasumit kasvatada, ei veennud 2 senti oodatust suurem kasum aktsia kohta investoreid – see on analüütikute hinnangul juba hinda sisse kirjutatud. Seejuures vähenesid aga reklaamitulud rohkem kui analüütikud oodanuks ning ka kasumimarginaalid ostusid loodetust kesisemaks. Samuti ei ennusta Facebooki juhtkond midagi head ka selle aasta allesjäänud kuudeks ning nende sõnul käibekasv pigem aeglustub.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum