• Jaga lugu:

  Arco kasvatas käivet, kuid kasumit veel pole

  Arco Vara teatas, et kontsern on soovitud kursil – käivad arendused, mille vilju saab nautida järgmisel aastal. Lõppenud kvartalis jäädi aga kahjumisse.

  Arco Vara juht Tarmo SildFoto: Eiko Kink
  Teises kvartalis kasvas Arco Vara käive mõnekümne tuhande euro võrra 1,1 miljonile eurole, ärikahjum suurenes pisut möödunud aasta sama perioodiga võrreldes 0,24 miljonile eurole, kahjumisse jäädi 0,35 miljoni euroga. Teist kvartalit iseloomustas ka ärikulude järsk kasv.
  Möödunud kvartalis ühe korteri müünud Arco Vara teatas, et arendused Bulgaarias Sofias Iztok Parkside ja Tallinnas Kodulahe II juures käivad, lõplikult realiseeritakse need aga tuleva aasta jooksul.
  Otsib odavamat laenu
  Arco Vara juhataja Tarmo Sild ütles, et ettevõte püsib soovitud kursil. "Mõlema arendusprojekti eelmüügitulemused on head, Iztok Parkside'is on eellepingutega müüdud üle 60%, vaatamata korduvale hindade tõstmisele, ja Kodulahe II-s on müüdud üle 40% müüdavast pinnast, vaatamata asjaolule, et tulevasest hoonest on näha ainult vundamendi piirjooned," teatas Sild börsiteate vahendusel. "Teises kvartalis saavutasime 100% rentnikega täituvuse Sofias, Madrid Blvd hoones, mis on positiivne nii rahavoole kui ka kasumiaruandele ja muutub nähtavaks kolmandas kvartalis. Järgmine soov on olemasoleva, pigem kalli laenukohustuse refinantseerimine odavama kohustuse vastu, mida tahame teha 2019. aasta jooksul ning parandada seeläbi rahavoogu ja kasumlikkust veelgi."
  Positiivsena tõi Sild välja ka selle, et võrreldes varasema ajaga on kasvanud ka vahendus- ja hindamisteenuse tulud ning ühe kuu tulu jäi lausa veerand miljoni euro juurde. Kinnisvarabuum mõjub Arcole hästi ning kuus teenindatakse ettevõtte andmetel tehinguid teha või kinnisvara hinnata ligikaudu 700 kliendil.
  Kontserni laenukoormus (netolaenud) suurenes aasta esimese kuue kuuga 0,9 miljoni euro võrra 10,6 miljoni euroni. Kontserni intressikandvate kohustuste kaalutud keskmine intressimäär oli teise kvartali lõpu seisuga 4,9%. Kohustused kasvasid ligikaudu poole miljoni euro võrra 15 miljoni euroni. Varade maht suurenes aga ligikaudu 4 miljoni euro võrra 28 miljonile eurole.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.