• Jaga lugu:

  Tehnoloogiafirmad monopoliseerivad interneti?

  AmazonFoto: Scanpix / Reuters

  Suured tehnoloogiafirmad nagu Alphabet ja Facebook on konkurentsi maha surumas ning ettevõtted tuleks lammutada, ütles tuntud digimeedia ekspert CNBC-le.

  Need suurfirmad monopoliseerivad interneti ning laiendavad oma äri erinevatesse valdkondadesse. Nende firmade neutraalsus on küsimärgi alla seatud, ütles Lõuna-Carolina ülikooli Annenbergi innovatsioonilabori endine direktor Jonathan Taplin.
  Taplin on varasemalt töötanud ka Merrill Lynchis, kus ta oli meediafirmade ülevõtmiste ja ühinemiste asepresident. Ta tõi välja, et Euroopa Liidu otsus määrata Google’ile 2,7 miljardi suurune trahv on üks näidetest.
  Nimelt leidsid ELi regulaatorid, et Google pani enda soovitused eelisjärjekorda ning kolmandate osapoolte omad jäeti tahaplaanile. Näiteks kannatas selle tõttu Yelp.
  „See saab olema järjest suurem probleem. Näiteks Amazon on alustanud äri, kus valmistatakse ka enda tooteid. Amazon hakkab enda tooteid rohkem soosima. Tegelikult peaks olema ettevõte täiesti neutraalne müüja,“ ütles Taplin CNBC-le.
  Kui näiteks Facebook müüks Instagrami ja Alphabet loobuks YouTube’st, muudaks see digimeedia maastikku paremaks, nentis Taplin. Tema arvates on sellised arengud USAs aga ebatõenäolised.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.