• Jaga lugu:

  OPEC: USA kildanafta tootmine jõuab tippu 2020ndatel

  Naftatootmine.Foto: EPA

  USA kildanafta tootmismahud jõuavad tippu 2020ndatel, mille tõttu hakkab nõudlus OPECi nafta järele uuesti kasvama, teatas naftakartell pühapäeval.

  OPEC prognoosib, et USA kildanafta tootmise kasv „aeglustub märkimisväärselt“ pärast 2023. aastat. 2027-2028 peaks päevane naftatootmine jõudma 14,3 miljoni barrelini, mis on ka maksimum. Seejärel hakkab tootmine langema ja kukub 2040. aastaks 12,1 miljoni barrelini päevas.
  Uued tehnoloogiad, mis on võimaldanud kildanafta tootmist USAs järsult tõsta, on globaalse naftatööstuse pea peale pööranud ja OPECi turuosa vähendanud. Suuresti oli see ka põhjuseks, miks naftahinnad 2014. aastal kiiresti langema hakkasid.
  Tänavu tõuseb Ühendriikide tootmine kiiremini kui 2011-2014 aastatel kestnud buumi ajal, teatas Rahvusvaheline Energiaagentuur (IEA) selle aasta esimeses pooles. IEA prpognoosib samuti, et kildanafta tootmine jõuab maksimumini 2020ndate lõpus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Video: Kaarel Kotkas räägib ükssarviku sünnist
Värske ükssarviku asutaja Kaarel Kotkas rääkis alles laupäeval toimunud investor Toomase konverentsil oma eduloo taustast.
Värske ükssarviku asutaja Kaarel Kotkas rääkis alles laupäeval toimunud investor Toomase konverentsil oma eduloo taustast.
Toomas Taube: taasiseseisvunud Eestis sai tööõigus ühena esimestest uue seaduse
Vaid kolm päeva pärast Eesti Vabariigi põhiseaduse vastu võtmist rahvahääletusel juunis 1992 jõustus töölepingu seadus. Mitu olulist seadust, nagu näiteks asjaõigusseadus, tsiviilseadustiku üldosa seadus ja võlaõigusseadus, hakkasid kehtima oluliselt hiljem, kirjutab erilehes Juubel advokaadibüroo Walless partner ja vandeadvokaat Toomas Taube.
Vaid kolm päeva pärast Eesti Vabariigi põhiseaduse vastu võtmist rahvahääletusel juunis 1992 jõustus töölepingu seadus. Mitu olulist seadust, nagu näiteks asjaõigusseadus, tsiviilseadustiku üldosa seadus ja võlaõigusseadus, hakkasid kehtima oluliselt hiljem, kirjutab erilehes Juubel advokaadibüroo Walless partner ja vandeadvokaat Toomas Taube.
Saksa energiahiid tahab Eesti vetesse rajada hiiglaslikku meretuuleparki
Saksa energiakontsern RWE tahab Saaremaa lähistele rajada kuni 2120 MW võimsusega avamere tuuleparki ja vesinikutehast.
Saksa energiakontsern RWE tahab Saaremaa lähistele rajada kuni 2120 MW võimsusega avamere tuuleparki ja vesinikutehast.