USAs loodi oodatust rohkem töökohti

Septembris loodi Ameerika Ühendriikide erasektoris juurde 230 000 töökohta, mis ületas analüütikute prognoosi.  Foto: EPA
Mait Kraun • 3. oktoober 2018 kell 13:45

Dow Jonesi indeks hakkas kauplemispäeva alguses kiiresti tõusma, sest Ameerika Ühendriikide tööturu värske raport oli oodatust tugevamate näitajatega, vahendab CNBC.

Dow Jonesi indeks tõusis mõne minutiga 117 punkti võrra ja jõudis kõigi aegade rekordini. S&P 500 on täna lisanud 0,4 protsenti.

Septembris loodi Ühendriikide erasektoris (private payrolls) juurde 230 000 töökohta, mis on suurim näitaja alates veebruarist, selgub ADP ja Moody’s Analyticsi raportist. Thomson Reutersi küsitletud analüütikud prognoosisid 185 000 töökoha loomist. Ühendriikide valitsus avaldab ametlikud numbrid reede päeval. ADP ja Moody’se raport aga annab aimu, millised tulemused olema saavad.

"Investorid ootasid, et eelmise kuu kehvad numbrid tehakse tagasi. Nii ka läks," ütles investeerimisfirma E-Trade’i strateegia asejuht Mike Löwengart. "Majandusraport, turgude liikumine ja isegi Föderaalreserv ütlevad meile ühte asja – majandus on väga heas seisus."

Hetkel kuum