Aivar Õepa • 12 oktoober 2018
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale
Sears müümas viimaseid kaupu.
Sears müümas viimaseid kaupu.  Foto: Reuters/Scanpix

Dinosaurus vaagub hinge

Kunagine maailma suurim jaekaubanduskett Sears on pankrotiks küps

1. aprillil 2007 kümme tuhat dollarit kaubandusketi Sears aktsiaisse investeerinu aktsiapakk on tänase kursiga väärt 33 dollarit. Ega pruugi olla varsti väärt enam sedagi, sest kunagine maailma suurim kaubanduskett on teel pankrotti.

Sel nädalal teatas Wall Street Journal, et Sears Holdings Corporation on palganud pankrotinõustajad, mis tähendab, et peatselt esitatakse sellekohane avaldus. Pankrotimenetlus hoiaks Searsi käigus veel aasta jagu, aga see oleks kõigest agoonia pikendamine.

Brian Sozzi Yahoo Finance'ist postitas ülevaate, mis kõik on Searsiga valesti. Kõigepealt pole Sears teeninud kasumit kolmeteistkümnes kvartalis kahekümnest viimasest. Firma pole olnud kasumlik kaheksal viimasel aastal ega ole genereerinud piisavalt rahavoogu, et katta kapitalikulu. Searsi poodide keskmine käive on kahanenud 15 kvartalit järjepanu ning marginaal on kukkunud 28 protsendilt 20 protsendile. Poodide arv on tosina aastaga kokku kuivanud üle nelja korra, 3418 kaupluselt 872 kauplusele.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt