Mait Kraun • 11. oktoober 2018 kell 22:39
New Yorgi börs.  Foto: EPA

Kiire langus USA aktsiaturul jätkus

USA aktsiaturgude kiire langus jätkus ka neljapäeval ning Dow Jonesi indeks on kahe päevaga kukkunud ligi 1400 punkti, vahendab MarketWatch.

Dow Jonesi indeks langes 2,1 protsenti, 25 052 punktini ning kahe päeva langus ulatub juba 1378 punktini. Standard & Poor’s 500 kukkus samuti 2,1 protsenti ja lõpetas päeva 2728 punktil. Kusjuures S&P 500 jaoks oli tegemist kuuenda järjestikuse languspäevaga.

Nasdaq Composite indeks odavnes 1,3 protsenti ning kaupleb 7329 punktil. Kõik kolm indeksit on langenud 200 päeva libisevast keskmisest madalamale.

Kolmapäeval odavnesid Dow ja S&P indeksid kiireimas tempos alates veebruarist. Nasdaqi kukkumine oli suurim alates 2016. aasta juunist. Müügisurve viis indeksid ka tähtsatest toetuspunktidest madalamale, mis võib müüki lähipäevadel veelgi kiirendada.

Ekspertide sõnul muretsevad investorid peamiselt võlakirjade tootluse kasvu pärast. Nädala alguses tõusis USA 10-aastaste võlakirjade tootlus 3,26 protsendini, mis on viimase 7 aasta kõrgeim tase. Üleüldiselt on intressimäärad kiiresti tõusmas.

„Tänane päev oli väga sarnane eilsega,“ ütles investeerimisfirma Wedbush Securitiesi aktsiakauplemise juht Sahak Manuelian. „Oli hulk kauplejaid, kes päeva keskel hakkasid ostma. Nad ei suutnud aga hinnalangust peatada ja müügisurve kasvas päeva lõpu poole.“

Brenti toornafta odavnes täna 3,4 protsenti, 80,26 dollarini barrelist. Kulla hind tõusis aga 3 protsenti, 1227 dollarini untsist.

Hetkel kuum