Mait Kraun • 29. oktoober 2018 kell 18:59
USA rahandusministeerium.  Foto: EPA

USA võlakirjade tootlus hakkas uuesti tõusma

USA riigivõlakirjade tootlus on koos aktsiaturgudega uuesti tõusma hakanud, vahendab MarketWatch.

USA 10-aastaste võlakirjade tootlus on täna tõusnud 3 baaspunkti võrra, 3,109 protsendini. 2-aastaste võlakirjade tootlus tõusis 2,9 baaspunkti võrra ja 30-aastaste oma 2,8 baaspunkti võrra. Umbes kuu aega tagasi jõudis tootlus 3,25 protsendini, mis oli viimase seitsme aasta kõrgeim tase.

USA riigivõlakirju nähakse niinimetatud turvasadama varana. Kui aktsiaturgudel läheb hästi, siis võlakirjade hind reeglina langeb ja vastupidi. Kui võlakirjade hind langeb, siis tootlus tõuseb.

Viimastel päevadel on optimismi olnud veidi rohkem. Reedel selgus, et USA majandus kasvas kolmandas kvartalis 3,5 protsenti, mis oli oodatust veidi kõrgem number. Täna teatas USA valitsus, et tarbimine tõusis septembris 0,4 protsenti (kuises võrdluses), mis annab märku, et tarbijad on jätkuvalt majanduskasvu vedamas. Samas võib tarbimiskulutuste kasv inflatsiooni kiirendada, mis sunniks Föderaalreservi intresse kiireminie tõstma.

USA aktsiaturud on täna vaikselt taastunud. Dow Jones on kallinenud 0,22 protsenti ja Standard & Poor’s 500 indeks on lisanud 0,52 protsenti.

Hetkel kuum