• USA rahandusministeerium.Foto: EPA
  Jaga lugu:

  USA võlakirjade tootlus hakkas uuesti tõusma

  USA riigivõlakirjade tootlus on koos aktsiaturgudega uuesti tõusma hakanud, vahendab MarketWatch.

  USA 10-aastaste võlakirjade tootlus on täna tõusnud 3 baaspunkti võrra, 3,109 protsendini. 2-aastaste võlakirjade tootlus tõusis 2,9 baaspunkti võrra ja 30-aastaste oma 2,8 baaspunkti võrra. Umbes kuu aega tagasi jõudis tootlus 3,25 protsendini, mis oli viimase seitsme aasta kõrgeim tase.
  USA riigivõlakirju nähakse niinimetatud turvasadama varana. Kui aktsiaturgudel läheb hästi, siis võlakirjade hind reeglina langeb ja vastupidi. Kui võlakirjade hind langeb, siis tootlus tõuseb.
  Viimastel päevadel on optimismi olnud veidi rohkem. Reedel selgus, et USA majandus kasvas kolmandas kvartalis 3,5 protsenti, mis oli oodatust veidi kõrgem number. Täna teatas USA valitsus, et tarbimine tõusis septembris 0,4 protsenti (kuises võrdluses), mis annab märku, et tarbijad on jätkuvalt majanduskasvu vedamas. Samas võib tarbimiskulutuste kasv inflatsiooni kiirendada, mis sunniks Föderaalreservi intresse kiireminie tõstma.
  USA aktsiaturud on täna vaikselt taastunud. Dow Jones on kallinenud 0,22 protsenti ja Standard & Poor’s 500 indeks on lisanud 0,52 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA tehnoloogiasektori futuurid suurelt miinuses
USA aktsiaindeksite futuurid on täna tublisti kukkunud, sest riigivõlakirjade tootluse kiire kasv jätkub ning investorid valmistuvad intressimäärade tõusuks, vahendab Reuters.
USA aktsiaindeksite futuurid on täna tublisti kukkunud, sest riigivõlakirjade tootluse kiire kasv jätkub ning investorid valmistuvad intressimäärade tõusuks, vahendab Reuters.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Hotellide juhid: tõstame hinda, aga kedagi pole nagunii maksmas
Energiahindade tõus tabas majutusettevõtteid ajal, mil käivet niikuinii ei ole. Raskustes üksi jäänud hotellid ja majutusasutused on sunnitud hindu tõstma, kuid kliente on vähe ja lähikuudel pole neid ka oodata.
Energiahindade tõus tabas majutusettevõtteid ajal, mil käivet niikuinii ei ole. Raskustes üksi jäänud hotellid ja majutusasutused on sunnitud hindu tõstma, kuid kliente on vähe ja lähikuudel pole neid ka oodata.