Aivar Õepa • 29. november 2018 • 1 min
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale
Nagu mujal maailmas on ka Rootsi börs vee all.   Foto: SCANPIX SWEDEN

Odavast kroonist päästerõngas Stockholmi börsi enam ei päästa

Sügise alguses paistis, et järjest nõrgenev Rootsi kroon hoiab Stockholmi börsi pinnal samal ajal, kui teised Põhjamaade börsid järjest enam vee alla vajuvad. Novembriks on selge, et see päästerõngas ei aita: suve lõpu tipust on Stockholmi börs praegu langenud 11%, muutes ka tänavuse kogu aasta tootluse negatiivseks.

Stockholmi börsi laiapõhjaline indeks OMXS oli nädala alguses 550,7 punktil, 3,4% madalamal kui 1. jaanuaril ja 10,8% madalamal kui 29. augustil. Suurettevõtete indeks OMXS30 on langenud 1496,41 punktini, 5,3% aasta ja 10,8% sügise algusest saadik.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad.

Oled tellija, kuid ei pääse lugema?Vaata siia

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt