• Kaupleja New Yorgi börsil.Foto: EPA
  Jaga lugu:

  USA aktsiaturgudel järsk langus

  USA aktsiaturud langesid täna järsult, sest investorid on Hiina ja USA leppe osas skeptilised ning erineva tähtajaga riigivõlakirjade tootluste vahe vähenes, mis tekitas hirmu majanduse tuleviku pärast, vahendab MarketWatch.

  Dow Jonesi indeks langes 3 protsenti, 25 044 punktini. Standard & Poor’s 500 indeks kukkus 3,3 protsenti, 2699 punktini. Nasdaq Composite odavnes lausa 3,8 protsenti ning kauples päeva lõpuks 7162 punktil.
  Kõige rohkem langesid tööstus- ja finantssektori aktsiad. Ainukesena tõusid kommunaalsektori aktsiad.
  Kardetakse, et USA ja Hiina G20 kohtumisel sõlmitud kokkulepe on sisutühi ning tariifid uuel aastal siiski tulevad. Nimelt rääkisid mõlemad riigid G20 kohtumise tulemustest üldsõnaliselt ning mingites konkreetsetes asjades kokku ei lepitud.
  Tõsi, USA lubas tariifide tõstmise vähemalt 90 päeva edasi lükata, aga mõlema riigi avaldustest võib välja lugeda, et kaubandussõda pole veel sugugi lõppenud.
  Mure võlakirjaturu pärast
  Investorid muretsevad ka selle pärast, mis toimub praegu USA võlakirjaturul.
  Ühendriikide 10-aastaste võlakirjade tootlus on täna langenud 6,3 baaspunkti võrra, 2,928 protsendini. Ühtlasi on see langenud 200 päeva libisevast keskmisest (2,957 protsenti) tunduvalt madalamale, selgub Tradewebi andmetest. Tehnilise analüüsi ekspertide sõnul suurendab selle taseme läbimine edasise languse tõenäosust.
  Samal ajal langes 2-aastaste võlakirjade tootlus 1,6 baaspunkti võrra, 2,817 protsendini. See tähendab, et 2- ja 10-aastaste võlakirjade tootluse vahe on vaid 10 baaspunkti – viimati oli see nii väike 11 aastat tagasi. Paljud ökonomistid ütlevad, et kui 2-aastaste võlakirjade tootlus tõuseb 10-aastaste omast kõrgemaks, siis see viitab majanduslanguse tulekule.
  WTI toornafta odavnes täna 0,3 protsenti ja Brent kukkus 0,1 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 52,79 ja 61,63 dollarit. Kulla hind lisas 0,4 protsenti ning unts maksab 1244 dollarit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Raadiohommikus: Rakveret juhib koroonasse nakatunud linnapea ja Jaak Roosaare avaldab tänavused plaanid
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.