• Jaga lugu:

  USA võlakirjade tootluse langus hirmutab investoreid

  USA riigivõlakirjade tootlus langes ka täna tublisti, mis hirmutas ka aktsiainvestoreid. Pika- ja lühiajaliste võlakirjade tootluse vahe (yield curve) langes viimase kümnendi madalaima tasemeni, vahendab MarketWatch.

  Ühendriikide 10-aastaste võlakirjade tootlus on täna langenud 6,3 baaspunkti võrra, 2,928 protsendini. Ühtlasi on see langenud 200 päeva libisevast keskmisest (2,957 protsenti) tunduvalt madalamale, selgub Tradewebi andmetest. Tehnilise analüüsi ekspertide sõnul suurendab selle taseme läbimine edasise languse tõenäosust.
  Samal ajal langes 2-aastaste võlakirjade tootlus 1,6 baaspunkti võrra, 2,817 protsendini.
  See tähendab, et 2- ja 10-aastaste võlakirjade tootluse vahe on vaid 10 baaspunkti – viimati oli see nii väike 11 aastat tagasi. Kui võlakirjade tootlus langeb, siis hinnad tõusevad ja vastupidi.
  Pikaajalisemate võlakirjade hinnad on kiiremini tõusnud, sest investorid muretsevad USA majanduskasvu pärast. Kardetakse, et kaubandussõda ja globaalse majanduse aeglustumine võivad tähendada võlakirjade hinnatõusu jätkumist. Paljud ökonomistid ütlevad, et kui 2-aastaste võlakirjade tootlus tõuseb 10-aastaste omast kõrgemaks, siis see viitab majanduslanguse tulekule.
  „Kui 10-aastaste võlakirjade tootlus suudab 200 päeva libisevast uuesti kõrgemale tõusta, siis ma arvan, et see liigub tagasi 3 protsendi juurde,“ ütles investeerimisfirma AXA Investment Managersi investeeringute juht Chris Iggo. Kui taastumist aga ei toimu, siis võib langus jätkuda, nentis ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Change näitas 2021. aastal võimsat kasvu
Funderbeami platvormil kauplev Eesti krüptokauplemisplatvorm Change näitas 2021. aastal tugevat kasvu nii käibes kui ka klientide arvus.
Funderbeami platvormil kauplev Eesti krüptokauplemisplatvorm Change näitas 2021. aastal tugevat kasvu nii käibes kui ka klientide arvus.
President noppis majandusnõuniku keskpangast
President Alar Karise majandusnõunikuna alustab alates 1. veebruarist tööd Kaspar Oja.
President Alar Karise majandusnõunikuna alustab alates 1. veebruarist tööd Kaspar Oja.
Starship sai laenu 50 miljonit eurot
Eestlaste asutatud pakirobotifirma Starship Technologies saab Euroopa Investeerimispangalt 50 miljonit eurot rahastust teadus- ja arendustegevuste edendamiseks.
Eestlaste asutatud pakirobotifirma Starship Technologies saab Euroopa Investeerimispangalt 50 miljonit eurot rahastust teadus- ja arendustegevuste edendamiseks.