• Kauplejad Frankfurdi börsil.Foto: EPA
  Jaga lugu:

  Euroopa aktsiaturud taastuvad

  Euroopa aktsiaturgudel toimus eile viimase kahe aasta suurim kukkumine. Täna on turud aga taastuma hakanud, vahendab Bloomberg.

  Stoxx Europe 600 indeks langes eile kiireimas tempos alates 2016. aasta juunist, mil Suurbritannia otsustas Euroopa Liidust lahkuda. USAs on aktsiafutuurid veidi langenud, enamik Aasia turge on täna aga plussis. Dollar tugevnes ja nael odavnes, sest Suurbritannia peaminister Theresa May ütles, et võib-olla tuleb Brexiti plaani üle hääletamine edasi lükata.
  Finantsturgudel on USA ja Hiina kaubandussõja tõttu palju ebakindlust. Olgugi et Hiina ja USA rääkisid eelmisel nädalavahetusel toimunud G20 kohtumisel suhete parandamisest, on pinged nädala jooksul hoopis kasvanud. Teatasid Kanada ametivõimud Huawei finantsjuhi arreteerimisest, mis tekitas hiinlastes suurt pahameelt.
  “Suur küsimärk on ka see, mida hakkab Föderaalreserv tegema 2019. aastal,” ütles investeerimisfirma Charles Schwabi investeeringute juht Omar Aguilar. “Tööturu raport võib vabalt kujuneda katalüsaatoriks, mis annab meile tuleviku kohta rohkem vihjeid.”
  S&P 500 aktsiafutuurid on täna langenud 0,27 protsenti, Dow Jonesi futuurid 0,3 protsenti. Stoxx Europe 600 indeks on täna tõusnud 1,41 protsenti, 348 punktini.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Naftaturgu suunab 61aastase inseneri käsi
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Heiki Einpaul: kõige kõvema kisaga pole alati kõige suurem probleem
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Endised kolleegid läksid Ukraina hanke pärast kaklema
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.