• New Yorgi börs.Foto: EPA
  Jaga lugu:

  Börs: kaubandussõda püsis fookuses

  Dow Jonesi indeks oli täna tõusuteel, Standard & Poor’s 500 tegi väikse languse. Üldiselt oli kõikumist aga vähem kui nädala alguses, vahendab Bloomberg.

  Dow Jones kallines 0,3 protsenti, 24 597 punktini, vahepeal oli indeks ka 200 punktiga plussis. S&P 500 indeks langes 0,02 protsenti ja lõpetas päeva 2650 punktil. Nasdaq Composite kaotas 0,4 protsenti ning kaupleb 7070 punktil.
  Investorid jälgivad USA ja Hiina kaubandussuhete arengut ning viimasel ajal on ilmunud positiivsed märgid. Hiina teatas, et on valmis autode imporditariife vähendama. USA president Donald Trump andis nädala alguses märku, et on valmis Kanadas arreteeritud Huawei finantsjuhi osas erandi tegema ja justiitsministeeriumi töösse sekkuma.
  “Kaubanduspinged on peamine faktor, mis sünnitab volatiilsust,” ütles investeerimisfirma Caliber Financial Partnersi president Patrick Healey. “Investorid haakuvad positiivsete uudistega hästi, aga me ei usu, et volatiilsus nüüd ära kaob. Selleks on vaja konkreetset kokkulepet.”
  WTI toornafta kallines 3,3 protsenti ja Brent lisas 2,5 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 52,85 ja 61,64 dollarit. Kulla hind langes 0,3 protsenti, 1246 dollarini untsist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Microsoft ostab megatehingus ühe maailma suurima mängutootja
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Kristjan Rahu termopuidutootja ostis Läti saeveski
Kristjan Rahu suurosalusega termotöödeldud puitmaterjalide tootja Thermory ostis nüüd täielikult Läti saeveski VMS Timber SIA, millest enne kuulus Thermoryle pool.
Kristjan Rahu suurosalusega termotöödeldud puitmaterjalide tootja Thermory ostis nüüd täielikult Läti saeveski VMS Timber SIA, millest enne kuulus Thermoryle pool.