Ken Rohelaan • 21. detsember 2018 kell 9:49

Volkswagen kaotab 7000 töökohta

Saksamaa suurim autotootja Volkswagen kavatseb elektriautodele ülemineku tõttu vähendada töökohti, mida ei ole enam vaja. Lähiaastatel kaotab ettevõte ligi 7000 töökohta, vahendab Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Volkswageni Emdeni tehas on üks kahest, kus tuleb kontsernil töötajaid vähendada.  Foto: EPA

Saksamaa ajalehe teatel peab Volkswagen muutma tootmist, kuna tahab minna üle elektriautodele. Samuti tuleb tehaseid ümber ehitada.

Kuna elektriautode tootmine on odavam kui senised bensiini- ja diiselmootoriga sõidukid, kavatseb Volkswagen Hannoveri ja Emdeni tehase 22 000 töötajat vähendada ligi 7000 võrra. See tähendab, et lähiaastatel vähendab Saksamaa autotootja töötajate arvu kahes tehases ligi kolmandiku võrra.

Töötajaid vähendatakse osaliselt pensionile minekutega, samuti pakutakse tähtajalise lepinguga töötajatele võimalust jätkata Porsche ja Volkswageni Kasseli tehases. Kontsern täpseid numbreid ei kommenteerinud.

Fookus elektriautodel

Hiljuti teatas Volkswagen, et pani paika tähtaja, millal ettevõte toodab viimased sisepõlemismootoriga sõidukid ja keskendub edasi elektriautodele. Kontsern toodab oma viimase põlvkonna sisepõlemismootoriga auto 2026. aastal.

Hetkel kuum