Mait Kraun • 29. jaanuar 2019 kell 13:25

LHV võttis Baltika luubi alla

Foto: Eiko Kink

LHV vaatab Baltika analüüsi üle, sest ettevõte teatas, et Ukraina ja Valgevene turul tõmmatakse ärid koomale.

Reede pärastlõunal teavitas Baltika äride kokkutõmbamisest Ukrainas ja Valgevenes, kuna majandusliku ja poliitilise olukorra tõttu on sealsetel turgudel Baltika frantsiisipartnerite müügimahud ning maksevõime oluliselt vähenenud.

"Baltika BLT1T teatas reedel börsile, et ettevõte lõpetab selle aasta esimeses kvartalis ennetähtaegselt frantsiisilepingud Valgevene ja Ukraina partneritega seoses partnerite vähenenud müügimahtude ja maksevõimega keerulise majanduslik-poliitilise olukorra tõttu. Koostööd Venemaa frantsiisipartneriga jätkatakse, kuid vähendatud mahus," kirjutas pank klientidele saadetud kirjas.

"Tulenevalt eelnevast hindab Baltika nõuded Ida-Euroopa partnerite vastu mitte täies ulatuses laekuvateks ning moodustab selleks 2018. aastal allahindluse reservi ligikaudses summas 1,2 miljonit eurot. Lepingute lõpetamisel väheneb Baltika 2019. aasta hulgimüügi ja frantsiisi müügitulu hinnanguliselt 1 miljoni euro võrra," teatas 25. jaanuaril Baltika börsile.

Selle tõttu on ettevõtte ka LHV analüüsikeskkonnas eilsest ülevaatamisel.

Hetkel kuum