Anu Lill • 14. veebruar 2019 kell 14:45

Tesla lisab autole turvavidinaid

Eile tutvustatud uued turvaelemendid aitavad hoida Tesla autol paremini silma peal, tuvastada ohte ümbruskonnas, kui omanikku parasjagu autos pole, ja kaitsa koera ülekuumenemise eest, kirjutab Yahoo Finance.

Tulevikuauto hoiab ise endal ja ümbruskonna silma peal. sel ajal kui omanik omi asju ajab.  Foto: Reuters/Scanpix

Uus turvaelement ühildub Model 3, ja mudelitega S ja X, mis toodeti pärast 2017 augustit. Turvaelement kasutab auto väliseid kaameraid ja elemendi lisamisega loodab Tesla muuta auto ostjatele veelgi atraktiivsemaks.

Kui keegi nõjatub autole, käivitub puutetundlikul ekraanil sõnum, mis hoiatab, et tegevus salvestatakse kaamerate poolt. Suurema ohu korral, näiteks akna sisselöömisel, aktiveerub auto alarm, hakkab helendama ekraan, käivitub valju muusika ja saabub hoiatuas omaniku mobiilirakenduses.

Lisaks ümbruskonna jälgimise elemendile lisab Tesla ka kliimaseadmete kontrolli olukordadeks, kui autos viibib koduloom üksi. See takistab autol ja loomal üle kuumeneda.

Hetkel kuum