Liina Laks • 27. veebruar
Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

Harju Elekter teatas dividendi, tulemused kukutavad aktsiat

Täna avaldatud Harju Elektri majandustulemustest selgub, et uute ettevõtete kontserni sulandamine ja soovitud kasuminumbrite juurde jõudmine nõuab veel aega ja raha. Dividendi pakutakse 18 senti aktsia kohta, mida on vähem kui aasta varem.

Harju Elektri juhatuse esimees Andres Allikmäe  Foto: Raul Mee

Neljandas kvartalis kasvas Harju Elektri müügitulu 2017. aasta sama perioodiga võrreldes ligi 11%, 31,7 miljoni euroni. Seevastu puhaskasum kahanes 1,5 miljonilt eurolt 0,7 miljoni euroni. Aastaga kasvas müügitulu 120,8 miljoni euroni, emaettevõtte aktsionäride puhaskasum oli 1,5 miljonit eurot. 2018. aastal ulatus see PKC aktsiate müügist tuleneva eriefekti tõttu 29 miljoni euroni, kuid ülemöödunud aastal oli see number 3,2 miljonit – teiste sõnadega on kasumlikkus surve all. Kasumlikkust mõjutab arvesse võetud laevaehituse elektritöödega seotud võimalik kahjum 1,9 miljoni euro ulatuses. Kahjumi tegelik suurus selgub läbirääkimiste ja juriidiliste vaidluste lõppemisel. Kasum aktsia kohta oli 0,09 eurot.

Telli Äripäev

Äripäeva tellijal on ligipääs:
Äripäeva raadio­saadetele
kõigile artiklitele ja TOPidele
investor Toomase nõuannetele
Äripäeva Infopanga hõbepaketile
Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum