Jaga lugu:
Börsiuudised
Ainult tellijale

Börs: aktsiaturg langes seoses pingete kasvuga Pärsia lahes

Maaklerid New Yorgi aktsiabörsil.  Foto: Scanpix/REUTERS/Brendan McDermid

USA aktsiaturg tuli viimase paari kauplemistunniga 0,7 protsenti allapoole, kui tuli teade, et Iraani väed on hõivanud Briti naftatankeri. Lisaks mõjutas turgu negatiivselt Wall Street Journalis ilmunud artikkel, et suure tõenäosusega otsustavad Föderaalreservi liikmed 0,25 protsendipunkti suuruse intressikärpe kasuks, mitte 0,5 protsendipunktise kärpe kasuks, nagu vahepeal turuosalised lootsid.

Erinevad meediaväljaanded teatasid reede õhtul, paar tundi enne USA aktsiaturu sulgemist, et Iraani väed on hõivanud kaks laeva, millest üks sõidab Suurbritannia lipu all ning teise, Libeeria lipu all sõitva laeva omanikeks on britid. Ühendkuningriigi valitsuse erakorralise olukorra komitee kogunes uudise tõttu reede õhtul koosolekule.

Telli Äripäev

Äripäeva tellijal on ligipääs:
Äripäeva raadio­saadetele
kõigile artiklitele ja TOPidele
investor Toomase nõuannetele
Äripäeva Infopanga hõbepaketile
Jaga lugu:
Hetkel kuum