Rait Kondor • 19 juuli 2019
Börsiuudised
Ainult tellijale

Börs: aktsiaturg langes seoses pingete kasvuga Pärsia lahes

Maaklerid New Yorgi aktsiabörsil.  Foto: Scanpix/REUTERS/Brendan McDermid

USA aktsiaturg tuli viimase paari kauplemistunniga 0,7 protsenti allapoole, kui tuli teade, et Iraani väed on hõivanud Briti naftatankeri. Lisaks mõjutas turgu negatiivselt Wall Street Journalis ilmunud artikkel, et suure tõenäosusega otsustavad Föderaalreservi liikmed 0,25 protsendipunkti suuruse intressikärpe kasuks, mitte 0,5 protsendipunktise kärpe kasuks, nagu vahepeal turuosalised lootsid.

Erinevad meediaväljaanded teatasid reede õhtul, paar tundi enne USA aktsiaturu sulgemist, et Iraani väed on hõivanud kaks laeva, millest üks sõidab Suurbritannia lipu all ning teise, Libeeria lipu all sõitva laeva omanikeks on britid. Ühendkuningriigi valitsuse erakorralise olukorra komitee kogunes uudise tõttu reede õhtul koosolekule.

    Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum