Mait Kraun • 20. september 2019 kell 3:00
Börsiuudised
Ainult tellijale

USA rahapoliitika edasine suund on küsimärgi all

Föderaalreservi juht Jerome Powell ütles, et keskpangal pole konkreetset suunda ning otsus tehakse järgmisel kohtumisel.  Foto: Scanpix

Föderaalreserv langetas sellel nädalal intressimäärasid, aga edasist suunda on raske tuvastada ning globaalsed probleemid ning keskpanga vastasseis USA presidendi Donald Trumpiga lisab õli tulle. Eestis tunnevad selle mõju eelkõige rahvusvahelised investorid ja eksportijad.

Kolmapäeva õhtul otsustas keskpank langetada baasintressimäära 25 baaspunkti võrra, 1,75–2 protsendi vahemikku. Turgudele see suurt mõju ei avaldanud, sest otsus oli juba hindadesse sisse arvestatud. Tulevik on aga hägune.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum