Anu Lill • 28. november 2019 kell 7:29
Börsiuudised
Ainult tellijale

Trumpi toetus Hongkongi protestijatele seab ohtu kaubandusläbirääkimised

USA president Donald Trump kirjutas alla kahele USA seaduseelnõule, mis toetab Hongkongis demokraatia eest võitlevaid protestijaid, samas vähendab tõenäosust lõpetada lähiajal USA-Hiina kaubandussõda, kirjutab Financial Times.

Donald Trump ajas selja sirgu ja toetas selgelt Hong Kongi protestijaid. Veel juunis kirjutas Financial Times, et Trump lubas Xi-le, et USA vähendab oma kriitikat Hiina lähenemisviisi osas Hong Kongi protestidele, et kaubandusläbirääkimisi taaselustada.  Foto: AFP / Scanpix

President ratifitseeris Hongkongi inimõiguste ja demokraatia seaduse, mis oli eelnevalt nii vabariiklaste kui demokraatide poolt vastu võetud harvaesineva kahepoolse koostööna. Seadus volitab USA valitsust igal aastal Hongkongi staatust uuesti läbi vaatama ja kehtestab sanktsioonid kõigile, kes endises Briti koloonias inimõigusi pärsivad.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum