Kristjan Kurg • 8. aprill kell 12:51
Börsiuudised
Ainult tellijale

USA lobistab OECDs ülemaailmse maksu kehtestamist

USA presidendi Joe Bideni administratsiooni globaalse maksu ettepanek saadeti OECD-le.   Foto: Reuters/Scanpix

USA presidendi Joe Bideni administratsioon üritab veenda OECD liikmesriike nõustuma globaalse minimaalse maksuga, millega saaks iga valitsus maksustada välisriikide suurettevõtteid võrdsel määral vastavalt konkreetses riigis teenitud tulule, vahendab Financial Times.

USA rahandusministeeriumi esitatud plaani kohaselt hakkaks maks kehtima umbes sajale maailma kõige suuremale ettevõttele, kes teenivad tulu erinevates riikides üle maailma. Sinna hulka kuuluksid ka USA sotsiaalmeedia- ja tehnoloogiaettevõtted, kellele on teiste seas Prantsusmaa, Suurbritannia, Itaaia ja Hispaania iseseisvalt digimaksu kehtestanud.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum