• OMX Baltic0,22%300,68
  • OMX Riga0,06%893,52
  • OMX Tallinn0,12%2 071,16
  • OMX Vilnius0,3%1 206,04
  • S&P 5000,83%6 279,35
  • DOW 300,77%44 828,53
  • Nasdaq 1,02%20 601,1
  • FTSE 1000,00%8 822,91
  • Nikkei 2250,06%39 810,88
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,16
  • EUR/RUB0,00%92,75
  • OMX Baltic0,22%300,68
  • OMX Riga0,06%893,52
  • OMX Tallinn0,12%2 071,16
  • OMX Vilnius0,3%1 206,04
  • S&P 5000,83%6 279,35
  • DOW 300,77%44 828,53
  • Nasdaq 1,02%20 601,1
  • FTSE 1000,00%8 822,91
  • Nikkei 2250,06%39 810,88
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,16
  • EUR/RUB0,00%92,75
  • 22.09.18, 06:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Restoranitest: liha, tsiklid ja hea õlu

Kalamaja uue restorani One Sixty kontseptsioon on eriline – ühe katuse all saavad kokku liha, tsiklid ja hea õlu.
One Sixtyle annab stiili naabruses olev motopood.
  • One Sixtyle annab stiili naabruses olev motopood.
  • Foto: Raul Mee
Ruume jagatakse Renardi motopoega ja üks söögikoha mootoritest on Londoni-kuulsusega tippkokk Andrei Lesment, kes on lühikese ajaga oma Kaja Pizzaga leidnud tee Tallinna gurmaanide südametesse ja kõhtudesse.
Motopood annab One Sixtyle stiili, sisuks on aga liha, millel on selles söögikohas pearoll. Õieti liha ümber kõik keerlebki. Isegi nimi One Sixty tuleb lihaküpsetamisest ehk -suitsutamisest: just 160 kraadi Fahrenheiti skaalal peetakse liha suitsutamise-küpsetamise parimaks temperatuuriks. Meile arusaadavale Celsiuse skaalale ümberpandult on see 71,1 kraadi.
Selge kontsept on headuse garantii

Artikkel jätkub pärast reklaami

Menüü on napp, pearoogadeks klassifitseeruvad vaid searibid, pulled pork ehk ülipehmeks küpsetatud sealiha ja steik. Lisaks veel burger ja mõned kõrvalroad, millest meie proovisime grillitud maisi. Magustoiduks jäätis. Kui menüü on napp ja kontseptsioon lihtne ning selge, pole ime, et pakutakse parimat: nii Austraalia lihaveise antrekoot kui ka (USAst imporditud) suitsutatud searibid koos lisanditega olid täiuslikud kuni viimse detailini. Nautisin nii liha kui ka salateid, mis lisandina pakuti, samuti kastet. Aga ka emaileeritud siniseservalisi nõusid, millel toit serveeriti.
Veisesteigi juurde oleksin soovinud punast veini. Menüü pakub neid välja päris mitu, kõik Ameerikast, aga kogu punase veini varu oli ära joodud, pakkuda oli ­ainult valget. Õllede valik oli seevastu suur, kirju ja ilmselgelt asjatundlik. Näiteks pakuti searibide kõrvale jooki, mis oma valmistusviisilt on õlle ja veini vahepealne – eraldi maitstult veider, aga koos suitsuse ribiga täitsa joodav.
One Sixty
Söök-jook: 8
Teenindus: 10
Interjöör: 9
Kokku: 27/30
Peakokk: Andrei Lesment
Aadress: Telliskivi 62, Tallinn
Telefon: 60 19 007
Avatud: 12–21
Põhiroogade hinnavahemik: 6–16 eurot
Omanik: Sadakuuskümmend OÜ
www.onesixty.ee
Motomeeste karm hoiak lihale ei laiene, see on pehme ja õrn, küll aga veinile. Kui olin punase asemel leppinud valgega, pidin oma ehmatuseks nägema, kuidas see valati kõige tavalisemasse lihtsasse joogiklaasi – triiki täis. One Sixtys veiniklaasidesse ei usuta, teatas mees leti taga, kõik veinid ja ka vahuveinid lähevad ühte klaasi. Maja stiiliga see sobib, minu omaga aga mitte, kuid mässumeelsus ja vastuhakk (sedapuhku snoobliku veinimaailma reeglitele) on mulle alati meeldinud. Respekteerin maja valikut ja võtan järgmisel korral oma klaasi kaasa.
Nii maitsev, et tervishoid ununeb
Ajal, mil taimetoitlus tõstab hoogsalt tuure, avatakse Tallinnas üksteise järel uusi liharestorane. Vaevalt sai Pull Rotermanni kvartalis koduneda, kui Maakri tänaval seadis end sisse Härg. Uuematest lihakesksetest kohtadest tulevad meelde veel Meat Tiskres, Meat & Wine vanalinnas, The ­Able Butcher hotellis Hilton. Ametliku statistika järgi sööb keskmine eestlane märksa rohkem liha, kui tervisele kasulik: soovitatav on mitte üle 700 grammi punast liha nädalas, meil aga kulub seda keskmiselt kilo. One Sixty hõrku ja mahlakat, Austraaliast kohale lennutatud veisesteiki süües ununesid aga nii tervishoid, soovitused eelistada kodumaist toitu kui ka veisekasvatustööstuse süüks pandavad kasvuhoonegaasid, kõik oli nii maitsev.

Seotud lood

Äriplaan 2026

Äriplaan 2026

Uurime välja Eesti majanduse arengusuunad 2026. aastal, et ettevõtjatel ja tippjuhtidel oleks, millele tuginedes järgmist aastat planeerida.

Kas eksport ja kaitsetööstuse areng võiksid Eesti majandusele uue käigu sisse aidata? Kuidas näevad Põhjamaade ettevõtjad ja tippjuhid Eesti võimalusi rahvusvahelisel areenil ning kas nad plaanivad siia investeerida? Kuhu investeerivad ning millele tõmbavad pidurit Eesti ettevõtjad? Missugune on riigi äriplaan 2026. aastaks? Kõigile nendele küsimustele saad vastuse 17. septembril Eesti mõjukaimal majanduskonverentsil Äriplaan!

Enda kogemust tulevad Eestisse jagama ülemaailmse ulatusega Rootsi masina- ja metallitööstusettevõte Hanza AB asutaja ja tegevjuht Erik Stenfors ning Telia Company president ja tegevjuht Patrik Hofbauer.

  • Toimumisaeg:
    17.09.2025
  • Alguseni:
    2 k 12 p 13 t
  • Toimumiskoht:
    Tallinn

Hetkel kuum

Podcastid

Tagasi Äripäeva esilehele