• OMX Baltic0,33%301,01
  • OMX Riga−0,14%891,77
  • OMX Tallinn0,63%2 081,64
  • OMX Vilnius0,3%1 206,03
  • S&P 5000,83%6 279,35
  • DOW 300,77%44 828,53
  • Nasdaq 1,02%20 601,1
  • FTSE 100−0,24%8 801,76
  • Nikkei 2250,06%39 810,88
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,16
  • EUR/RUB0,00%92,94
  • OMX Baltic0,33%301,01
  • OMX Riga−0,14%891,77
  • OMX Tallinn0,63%2 081,64
  • OMX Vilnius0,3%1 206,03
  • S&P 5000,83%6 279,35
  • DOW 300,77%44 828,53
  • Nasdaq 1,02%20 601,1
  • FTSE 100−0,24%8 801,76
  • Nikkei 2250,06%39 810,88
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,16
  • EUR/RUB0,00%92,94
  • 01.12.18, 06:00
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Restoranitest: Kalamaja jõudis vanalinna

Sisu ja vormi poolest kuulub aasta jagu Uuel tänaval tegutsenud Nāganaga pigem Kalamajja kui vanalinna. Ometi pole tegemist järjekordse hipsterliku klooniga, vaid vägagi omanäolise ja mõnusa kohaga.
Tallinnas Uuel tänaval tegutseva Nāganaga sisekujundus, teenindus ja menüü moodustavad omapärase terviku.
  • Tallinnas Uuel tänaval tegutseva Nāganaga sisekujundus, teenindus ja menüü moodustavad omapärase terviku.
  • Foto: Raul Mee
Vanalinnale pole taolised toitu ja jooki meelelahutusega segavad kohad võõrad: Must Puudel ja tema noorem vend August ajavad enam-vähem sama rida. Nāganaga läheb neist aga sammukese kaugemale: mitte ainult keskkond pole lahe, vaid ka toit maitseb hästi.
TripAdvisori kinnitusel tunnevad turistid end seal väga hästi, Facebooki sissekannete järgi meeldib see ka oma linna kodanikele. Turistina oleksin minagi õnnelik, kui ükskõik mis maal või linnas satuksin taolisse omanäolisse kohta. Linnakodanikust restoraniarvustajana olen aga kindel, et külastan väikest Nāganagat ka siis, kui parajasti tööd ei pea tegema.
Uusi väikesi söögikohti avatakse üpriski sageli, kuid harva kukuvad nad välja nii hästi nagu naganagalastel. Üksikult võttes polegi seal midagi erilist. Sisekujundus kompileerib kohalikest vanakraamipoodidest leitut Aasiaga. Teenindus on sõbralik ja lahke, kuid mitte ülearu püüdlik. Menüü sisaldab hitte, mis on saanud vaat et kohustuslikeks roogadeks igas uue aja söögikohas. Kõik kokku aga moodustab iselaadi terviku.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Juba menüü kujundus annab tunda, et see on tulnud loominguliste inimeste käe alt. Mängitakse mitte ainult maitsetega, vaid ka sõnadega: näputoit, alfavaagen, põrgupähklid, kananaganagatsid. Hommikusööki saab kogu päeva, lubab menüü.
Tegelikult pole see päris nii, täpsustab ettekandja. Kuna kella neljani pakutakse lõunamenüüd, siis alles pärast seda hakkab kehtima à la carte-menüü koos oma hommikusöögilubadusega.
Mitmekülgne roavalik
Napp menüü tunneb trende, kuid samas on selle koostajatel püsinud meeles, et toit peab ka kõhtu täitma. Leidub nii seda, mida moe pärast mekitada, aga enamasti on tegemist tõsiste ja toitvate roogadega. Lisaks bataadi- ja tavalistele friikatele pakutakse võimsaid võileibu, kus Gruusia lavaši sisse on keeratud võimas täidis. Eriti näljastele mooritud põrsakülg mitmesuguste lisanditega, mõõdukamatele paneeritud tursafileega.
Nāganaga
Toit-jook: 8
Teenindus: 8
Interjöör: 8
Kokku: 24/30
Peakokk: Siim Pinnonen
Aadress: Uus 25, Tallinn
Telefon: 660 2559
Avatud: T–N 12–1, R–L 12–3, P 12–21
Põhiroogade hinnavahemik: 7,50–13 eurot
Omanik: Emamesilane OÜ
facebook.com/barnaga­naga/
Täie lugupidamisega suhtutakse ka veganitesse. Ettekandja teadis täpselt roogade sisaldust, ainult magus ei tundunud teda eriti köitvat. Millest täpselt veganikook koosneb, seda pidi minema köögist küsima.
Joogikaardil on eraldi ära märgitud eestimaised joogid. Alkoholivabade jookide valik on üpriski suur, aga selleni pole veel jõutud, et jookide suhkruprotsent oleks ära märgitud.
Muidugi ma tean, et seda pole veel kusagil, kuid olen üsna kindel, et õige varsti ühes praegu veel olematus, aga kindlasti natuke Nāganagaga sarnanevas kohas otsustatakse ka see joogikaardile kirja panna. Praegusel suhkruvaenulikul ajal oleks see loomulik.
Õlle kangust peavad joogipakkujad auasjaks mäletada kuni komajärgse kohani, suhkrusisalduse küsimine paneb nad praegu veel enamasti õlgu kehitama. Õlu ongi Nāganaga lemmikjook: õllevalik on täpselt poole suurem kui veinivalik.

Seotud lood

Äriplaan 2026

Äriplaan 2026

Uurime välja Eesti majanduse arengusuunad 2026. aastal, et ettevõtjatel ja tippjuhtidel oleks, millele tuginedes järgmist aastat planeerida.

Kas eksport ja kaitsetööstuse areng võiksid Eesti majandusele uue käigu sisse aidata? Kuidas näevad Põhjamaade ettevõtjad ja tippjuhid Eesti võimalusi rahvusvahelisel areenil ning kas nad plaanivad siia investeerida? Kuhu investeerivad ning millele tõmbavad pidurit Eesti ettevõtjad? Missugune on riigi äriplaan 2026. aastaks? Kõigile nendele küsimustele saad vastuse 17. septembril Eesti mõjukaimal majanduskonverentsil Äriplaan!

Enda kogemust tulevad Eestisse jagama ülemaailmse ulatusega Rootsi masina- ja metallitööstusettevõte Hanza AB asutaja ja tegevjuht Erik Stenfors ning Telia Company president ja tegevjuht Patrik Hofbauer.

  • Toimumisaeg:
    17.09.2025
  • Alguseni:
    2 k 12 p 22 t
  • Toimumiskoht:
    Tallinn

Hetkel kuum

Podcastid

Tagasi Äripäeva esilehele