• Jaga lugu:

    Restoranitest: pitsa ja pasta Ülemiste Citys

    Itaaliat armastatakse. Asugu ta kas või Ülemiste Citys, ikka leitakse üles. Pitsa-pastakoht Pomo on lõuna ajal rahvast tungil täis. Õhtusöögiks aga ei tasu sinna minna või kui, siis ainult varajasele – kell seitse, kui Ülemiste Citys elu välja sureb, pannakse see kinni.

    Lihtne Itaalia toit on Pomos saanud igas mõttes üle võlli dekoratsioonid.Foto: Raul Mee
    Kui just ise Ülemiste Citys ei tööta, on sealse restoranieluga raske kursis olla. Ometi on City kodulehelt leitud info muljet avaldav: kümme toidukohta, sealhulgas seitse rahvuskööki, kelle toita on iga tööpäev 10 448 näljast kõhtu. Gurmaanid teavad kindlasti restorani Juur, aga käiakse seal harva. Juure naabrusest leiabki suhteliselt noore pitsa-pastakoha nimega Pomo, kus rahvast oluliselt rohkem kui gurmeerestoranist naabril.
    Pitsat ja pastat armastatakse, ­selles pole kahtlustki. Eriti kui neile on loodud nii ­fantaasiarikkad kulissid – kellele meeldib Manna La Roosa või Tai Boh, sellele ­meeldib ka Pomo. Lihtne Itaalia toit oli saanud igas mõttes üle võlli dekoratsioonid. Kõige imposantsem ese avatud ­köögiga söögisaalis oli muidugi säravkuldne pitsaahi. Samuti kuldne, aga teist tooni, oli tualeti välisvaade. Lauad mängisid ­musta-valge ruudustikuga, põrand oli kollane, seinad mustad, siia-sinna sekka kipskujusid, veidraid taieseid – teater, mitte pitsa­baar.
    Fantaasiarikkad kulissid restoranis Pomo.Foto: Raul Mee
    Menüü parimaks osaks ostusid mulle kui suhteliselt pitsakaugele sööjale hoopiski eelroad. Tiiger­krevetid küüslaugukastmes pole küll mingi üllatus, seda pakutakse paljudes kohtades, aga Pomo krevetid olid üle keskmise: parajalt kuuma saanud ja kaste mõnusasti maitsestatud. ­Eelroogade hulgas oli väga ahvatlevad ka kaks seene-juustukombinatsiooni: portobello koos Gorgonzolaga ja suitsutatud scamorza-juust grillitud seente ja koorekastmega. Valik langes viimasele ja jäime sellega väga rahule. Eriti juustuvalikuga – selle omapärase Itaalia juustuga ei kohtu just kuigi sageli.
    See oli tõesti suur
    Eestis pole ma varem kohtunud ka hiiglasuure pacceri-pastaga, mis Pomos oli kokku pandud tomatise kreveti-mereannikastmega. Muljet avaldav oli ka portobellodega kokku pandud ja nendega väga hästi sobiv pappardelle – laiad lindid. Kui ­eelroogade ja pasta järgi oleks ­peaaegu võinud arvata, et köögis j­uhatab või vähemalt on kunagi juhatanud vägesid mõni eht itaallasest kokk, siis vigaselt kirja pandud pappardelle nii ingliskeelses kui ka eestikeelses menüüs kinnitab muud – itaallased ju sellist viga ei teeks. Igaks juhuks küsisin ka ettekandjalt koka kohta ja nii oligi, itaallast köögis ei ole.

    Pomo

    Toit-jook: 8

    Teenindus: 8

    Interjöör: 10

    Kokku: 26/30

    Aadress: Sepise 8, Tallinn

    Telefon: 670 7770

    Avatud: E–R 11–19

    Põhiroogade hinnavahemik: 7–10 eurot

    Omanik: Dancing Paris OÜ

    facebook.com/POMO

    Klaasiveinivalik puudus, sest üks valge ja üks punane ei ole ju valik. Aga mõlemad olid just pitsa-­pastabaariga sobivad rüüped ja läksid koha asjaliku stiiliga kokku. ­Loomulikult olid mõlemad Itaaliast, täpsemalt Abruzzost. Tervest pudelist jagu saavatele ­veinijoojatele oli valik muidugi suurem.
    Magusaks lõpetuseks oleks tahtnud muidugi tiramisut, aga see oli reedel kella kuueks otsas. Võib-olla oligi hästi, sest viimane koogivitriini jäänud kook, passiooni-juustukook maitses ülihea: see oli Tallinna, aga võib-olla ka terve Eesti parim.
    Teenindus oli kiire ja sõbralik, maitsed mõnusad, interjöör muljet avaldav – igati meeldiv söögikoht, kuhu astuks meeleldi ka teine kord sisse. Kui töötaks Ülemiste Citys.
    Jaga lugu:

E-resident: õiglased tasud Eesti loomemajandusse!
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Rohkem kui 70 aastat pärast loojate õiguste fikseerimist ÜRO inimõiguste deklaratsioonis on paljude autorite tasustamine endiselt kõike muud kui õiglane ja läbipaistev, kirjutab ettevõtte Digiciti asutaja ning Eesti e-resident Philippe Rixhon.
Naftahiiud vajavad ellujäämiseks rohepööret
Naftafirmad on alustanud võidujooksu selle nimel, kes oma mustal kullal põhineva tegevuse suudab kõige kiiremini roheenergiale üle viia.
Naftafirmad on alustanud võidujooksu selle nimel, kes oma mustal kullal põhineva tegevuse suudab kõige kiiremini roheenergiale üle viia.
Kaitseväe suurõppusele Siil suunduv Neinar Seli: olen püsimatu ja vaheldus on vahva
Täna algab 3. juunini kestev suurõppus Siil, kuhu on kutsutud ligi 15 000 ajateenijat, reservväelast, kaitseliitlast ja liitlasriikide sõdurit kokku 10 riigist.
Täna algab 3. juunini kestev suurõppus Siil, kuhu on kutsutud ligi 15 000 ajateenijat, reservväelast, kaitseliitlast ja liitlasriikide sõdurit kokku 10 riigist.
Töötute arv vähenes aastaga 9200 inimese võrra
Tänavu esimeses kvartalis oli tööjõus osalemise määr 73,1%, tööhõive määr 69% ja töötuse määr 5,5%, teatas statistikaamet. Statistikas ei kajastu Ukraina sõjapõgenikud, kes esimeses kvartalis Eestisse saabusid.
Tänavu esimeses kvartalis oli tööjõus osalemise määr 73,1%, tööhõive määr 69% ja töötuse määr 5,5%, teatas statistikaamet. Statistikas ei kajastu Ukraina sõjapõgenikud, kes esimeses kvartalis Eestisse saabusid.
Saaremaa mahemunatootja müüb digikanu: see on nagu kolhoos 2.0
Kui Saaremaal Salmes Eesti kõige kuulsama kanala juurde jõuda, võib üllatuda, kas oled õiges kohas. Pealtnäha paistab, nagu oleks kompleks maha jäetud, võib-olla midagi kergelt hingitseb. Kuid siis keerab autoga platsile mahemuna-ettevõtja Tanel Tang ja hüppab välja, naeratus näol.
Kui Saaremaal Salmes Eesti kõige kuulsama kanala juurde jõuda, võib üllatuda, kas oled õiges kohas. Pealtnäha paistab, nagu oleks kompleks maha jäetud, võib-olla midagi kergelt hingitseb. Kuid siis keerab autoga platsile mahemuna-ettevõtja Tanel Tang ja hüppab välja, naeratus näol.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.