Heidi Vihma • 23. november 2019 kell 4:00
Erilehed
Ainult tellijale

Restoranitest: täistabamus Noblessneris

Noblessneri sadama piirkond, äsjane kõle vareme­linnak on kui tuhast tõusnud fööniks, täis trendikaid söögi-joogi- ja meelelahutus­kohti. Lore, Leiva ja Umamiga kuulsust võitnud tegijate uus bistroo on nende hulgas üks nooremaid.

Interjöör meenutab natuke Prantsuse klassikalist bistrood, natuke klaasitöökoda, natuke ballisaali ja natuke salongi.  Foto: Raul Mee

Kottpime. Tänavavalgustusest võib vaid unistada. Majal pole numbrit. Vaid paari sentimeetri suurune nimesilt on kujundatud nii kunstiliselt, et jääb enam-vähem loetamatuks. Teen ukse lahti – ja värskelt avatud bistroo Lore kaks suurt saali on rahvast pilgeni täis. Taas on Janno Lepik ja Kristjan Peäske, kokk ja sommeljee, teinud seda, mis juba mitu korda varemgi – ükskõik, kuhu oma uue koha rajavad, leiab rahvas selle üles. Tegid Mustamäele bussipargi kõrvale Umami, polnud probleemiks asukoht äärelinnas. Tõstsid selle suveks Kalaranda – rahvas tuli järele. Nüüd on nad poetanud bistroo Lore Noblessneri kvartali kõige kaugemasse ja pimedamasse nurka ning juhtunud on see, mis juhtus varemgi.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum