investor Toomas • 7. oktoober 2015 kell 12:00

Investor Toomas: kiirustasin Microsofti mahakandmisega

Windowsi logo Microsofti poe aknal.   Foto: EPA

Täna torkas mulle välismeedias silma lugu sellest, kuidas investorite raha on hakanud ebatavalisse kohta voolama - vanadesse tehnoloogiafirmadesse.

Kuna mul on endalgi portfellis ports Microsofti aktsiaid ja olen kaalunud nende müümist, köitis teema mu tähelepanu.

Microsoftilt oodatakse häid tulemusi

Loo juures ilutsevad graafikud näitavad, kuidas mõni vana ja igav tehnoloogiaaktsia on viimastel nädalatel hoo sisse saanud. Investorite raha voolab sinna kiiresti tagasi. Seejuures on kaks tehnoloogia dinosaurust Intel ja Microsoft kõige paremini esinenud aktsiad Dow Jonesi indeksis alates turgude varisemisest 24. augustil. Sel ajal on Microsoft rallinud 12% ja Intel teinud koguni 20% lennu.

Minul on muidugi rõõm Microsofti tulemusi jälgida, kuna aktsia rallib alates septembri lõpust. Nädalaga on aktsia hind tõusnud 8% ning jõudnud peaaegu tagasi augustikuise börsipaanika eelsele tasemele.

Viimastel päevadel toetas tõusu uute sülearvutite ja Lumia nutitelefoni avalikustamine. Uudis võeti vastu mõõduka toetusega. Praegu on Microsofti aktsia vaid 10% kaugusel oma tänavusest tipptasemest. Spekulant Bob Langi kinnitusel toetavad rallit investorite kõrged ootused tehnoloogiahiiu mõne nädala pärast avaldatavate kvartalitulemuste suhtes.

Inteliga ettevaatlikum

Maailma suurima protsessoritootjaga Intel on olukord veidi teistsugune, sest firma tulemused on ilmselt kahvatumad. Sellegipoolest on aktsia alates augusti lõpust silmapaistvalt liikunud. Ralli on aidanud ülespoole vedada ka paljude pooljuhte valmistavate ettevõtete aktsiaid.

„Intel avalikustab tulemused järgmisel teisipäeval ja me tõesti ei tea, milline see kvartal neile oli. Kui tahate osta Intelit, siis ma soovitan panna veidi raha enne sisse ja seejärel oodata tulemused ära, et osta ülejäänu,“ õpetas Lang.

Isegi kui turg peaks mõne uue hoobi saama, näitavad graafikud Langi sõnul, et nii Intel kui ka Microsoft peaksid edasi ülespoole rühkima. Tema kinnitusel peavad need aktsiad tõmbetuultele hästi vastu.

Müümisega ei kiirusta

Suve alguses kaalusin Microsofti aktsiatest loobumist, aga nüüd kahtlen. Heitsin pilgu ka Bloombergi kogutud prognoosidele, sest kuigi enne kvartalitulemuste avalikustamist ma suuremaid samme nagunii ette ei võta, on kasulik end varakult ette valmistada.

Vähemalt praegu paistab pilt positiivne. 41 Bloombergi küsitletud analüütikust soovitab aktsiat osta 22, hoida 14 ja müüa 5 analüütikut. Aktsia 12 kuu keskmine hinnasiht on 50,69 dollarit, mis teeb tõusupotentsiaaliks 8,4%. Analüütikud rõhuvad firma heale finantsseisundile, mida kinnitavad kasvavad kasumimarginaalid, mõõdukas võlatase ning märkimisväärne omakapitali rentaablus.

Microsofti aktsia | Create infographics

Hetkel kuum