investor Toomas • 19. oktoober 2020 kell 8:30
Investor Toomas
Ainult tellijale

Vahefiniš toob jälle veidi selgust

Euroopa turgudel läheb halvasti, USAs ja Hiinas kenasti. Soome ettevõtted jagavad lausa positiivseid "kasumihoiatusi".  Foto: AP/Scanpix

Kvartalitulemuste hooaeg on käes. Optimistina ootan kinnitust, et koroonakriisist põhjustatud languse põhi jäi teise kvartalisse ja kolmandast kvartalist saab alguse pööre paremusele.

Ka analüütikute ootused on optimistlikumad, ehkki läinud aastaga võrreldes eeldatakse veel ka kolmandas kvartalis tugevat langust nii USAs S&P 500 kui ka Euroopa STOXX 600 indeksi ettevõtete käibes ja kasumis. See ei ole aga enam nii järsk vähenemine kui teises kvartalis. USA ettevõtetele prognoositakse agentuuri Reuters koondatud andmetel aasta baasil keskmiselt 18,9% ja Euroopa ettevõtetele 36,7% suurust kasumi kahanemist, võrrelduna vastavalt 32% ja 51% suuruse vähenemisega teises kvartalis.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum