Ettevõtja ootab särasilmset ja õpihimulist praktikanti

12. september 2016, 14:46
Tallinna Transpordikooli tarkvara ja andmebaaside halduse õpilane Robert Põlder pakkus oma praktika ajal Kalevi IT-osakonnas arvutikasutajatele IT-tuge, vastates tekkinud küsimusetele, lahendades probleeme ja juhendades arvutikasutajaid.
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160912/USEFUL/160919961/AR/0/Kalevi-praktikant-Robert-Põlder.jpg
Ainult tellijale

Ettevõtted soovivad praktikandina näha noori, kes tunneksid ettevõtte vastu siirast huvi, oleksid initsiatiivikad, sooviksid õppida ja areneda.

Kaleviga võtavad praktikast huvitatud noored enamasti ise ühendust, rääkis ettevõtte personalidirektor Krista Laever. Seejärel tuleb esitada vajalikud dokumendid, toimuvad intervjuud, mille põhjal tehakse otsus. “Praktikakoha soovijaid on palju ning kõigile kahjuks me kohta pakkuda ei saa,” selgitas Laever.

Kuna Kalevi tegevus on küllaltki spetsiifiline, eelistab ettevõte toiduainetehnoloogia üliõpilasi, kuid Laeveri sõnul on nad pakkunud praktikavõimalust ka muude alade õppijaile. “Nõuded sõltuvad konkreetsest kohast, kuid me ootame oma majja praktikakohast tõeliselt huvitatud särasilmseid noori, kes ei tule Kalevisse vaid selleks, et koolis linnukest kirja saada,” ütles ta.

Praktika eest Kalevis üldjuhul tasu ei saa. Põhjus on selles, et ettevõte käsitleb praktikat osana koolitööst, samuti läheb päris kaua aega, enne kui praktikant hakkab ettevõttele väärtust looma, selgitas Laever. “Kui aga mõni praktikant viibib meie majas pikemalt ja omandab juba konkreetsed tööoskused, oleme neid ka tasustanud,” märkis ta.

Laever on veendunud, et kuigi praktikantidega tegelemine nõuab lisaressurssi ja panustamist, tasub seda siiski teha, et noortel oleks võimalik näha tegutsevat ettevõtet ja saada aimu, milline on tulevikus nende tööelu.

Praktikantide võtmine moraalne kohustus

Elisa Eesti personalijuht Kaija Teemägi märkis, et neile jõuavad praktikandid eri kanaleid pidi. Tullakse soovituste kaudu, pöördutakse ise ja häid kontakte on andnud ka Teeviida mess. “Kuna Elisa töötajate hulgas on palju üliõpilasi, siis ka meie enda inimesed käivad teistes osakondades erialasel praktikal,” ütles ta. Väljastpoolt valib Elisa praktikante Teemägi sõnul eelkõige selle järgi, mida täpsemalt on vaja praktiseerida ja kas praktikandile on vastavat tegevust pakkuda.

Kui praktikant teeb Elisa heaks reaalselt tööd, mitte ainult ei vaatle, siis makstakse talle ka tasu.

Teemägi sõnas, et praktikandid annavad ettevõttele hea võimaluse näha tööjõuturul liikuvaid või peagi liikuma hakkavaid noori. “Ettevõtte poolt näen mina praktikantide võtmist lausa moraalse kohustusena – see aitab noortel kujundada arusaama erinevatest organisatsioonidest, töökultuuridest ja meeskondadest ning jõuda kiiremini arusaamisele, mis meeldib ja mis ei meeldi ning mida üldse oma elus edasi teha.”

Eesti Energia korraldab konkursi

Eesti Energia korraldab igal kevadel avaliku konkursi pakutavatele praktikakohtadele, ütles riigifirma kommunikatsioonijuht Lotte-Triin Narusk. Viimastel aastatel on pakutud umbes 100 praktikakohta. Ettevõte teeb koostööd ka kutsekoolidega, kellega lepitakse kokku, millistele kohtadele saab praktikante võtta. Nii teeb Eesti Energias igal aastal praktika kokku ca 250 õppurit.

“Kevadisel praktikakonkursil tuleb huvilistel esitada CV, käia vestlusel ja olenevalt praktikakohast teha ka proovitöö,” selgitas Narusk ja märkis, et konkurents on mitme koha puhul tihe. Näiteks sel kevadel kandideeris ühele taastuvenergia üksuse praktikakohale 47 huvilist.

See, mida praktikandilt oodatakse, sõltub Naruski sõnul konkreetsest praktikakohast. Peamiselt eeldatakse, et praktikant õpib praktikakohaga seotud erialal, on huvitatud nii erialast kui ka ettevõttest, soovib õppida ja areneda ning on initsiatiivikas. “Hea õppeedukus, vene keele oskus ja ühiskondlik aktiivsus – ühingutesse, liitudesse, esindustesse kuulumine ning konkurssidel osalemine – tulevad sageli kasuks,” kinnitas Narusk.

Ettevõttes on kokku lepitud, et osaluspraktikat tasustatakse, vaatluspraktikat mitte. “Osaluspraktika puhul osaleb praktikant tööprotsessis, rakendab koolis omandatud teadmisi ja oskusi, täidab tööülesandeid iseseisvalt ning loob ettevõttele lisaväärtust,” kirjeldas Narusk. Vaatluspraktika puhul vaatleb praktikant tööprotsesse, kuid ise tööülesandeid ei täida.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. September 2016, 14:46
Otsi:

Ava täpsem otsing