Artikkel

  Elon Muski seitse soovitust eduks

  Elon MuskFoto: epa

  Elon Musk ütleb, et asjad tuleb vajadusel ise ära teha ning eesmärgid peavad olema ambitsioonikad, kirjutab portaal Inc.com.

  Tesla juht Elon Musk tegeleb korraga nii kosmoserakettide ja elektriautode ehitamise kui Marsi koloniseerimisega. Kuna tegemist on väga ambitsioonikate ettevõtmistega, siis on selge, et vahel läheb midagi valesti. Läbikukkumised pole Muski jaoks võõrad. Kuidas ta nendega tegeleb?
  Õpi vähemaga rohkem tegema
  „Põhjus, miks ma pidin ise peainsener ja peadisainer olema, ei peitunud selles, et ma oleks tahtnud. Ma lihtsalt ei suutnud kedagi palgata. Ükski väga hea inimene ei liitunud. Seega pidin ma ise seda tegema hakkama,“ kirjeldas Musk SpaceX-iehitamise alguspäevi 2017. aastal Austraalias peetud kõnes.
  Ära jäta asju tähelepanuta
  „Esimene kord, mil ma võtsin nädala puhkust, lendas Orbital Sciencese rakett õhku,“ ütles Musk 2015. aasta septembris antud teleintervjuus. „Ma tegin seda ka teist korda – võtsin nädala vabaks. Jälle lendas rakett õhku. Õppetund on see, et nädalat ei tasu vabaks võtta.“
  Läbikukkumine näitab innovatsiooni
  „NASAs on tobe põhimõte, et läbikukkumine ei ole võimalus. Siin on läbikukkumine kindlasti lubatud. Kui läbikukkumisi ei ole, siis see tähendab, et sa ei tegele piisavalt innovatsiooniga,“ ütles Musk 2005. aastal antud intervjuus.
  Liigne enesekindlus ei ole hea
  „Me tegime Model X-iga ühe vea – panime liiga palju häid asju ühte tootesse. Tagasi vaadates oleks olnud hea, kui oleksime ennast veidi tagasi hoidnud ja vähem vidinaid kasutanud,“ ütles Musk investoritele 2016. aasta veebruaris. „Ma arvan, et Model X-i puhul oli meie enesekindlus veidi liiga suur.“
  Sea endale ootused
  „On väga suur võimalus, et Falcon Heavy rakett ei jõua orbiidile. Ma loodan, et see jõuab stardipakult piisavalt kaugele. Minu jaoks oleks isegi see võit, kui aus olla,“ ütles Musk 2017. aasta juulis toimunud konverentsil. Rakett viidi orbiidile edukalt selle aasta veebruaris.
  Kui sa tahad, et midagi õigesti tehtaks, tee seda ise
  „Akude tarnija viivitas Tesla Model 3 jaoks mõeldud tarnetega. Me pidime kogu tarkvara nullist üles kirjutama. Ma tegin seda Gigafactorys õhtuti ise ja kulutasin meeletult aega,“ rääkis Musk investoritele eelmisel oktoobril.
  Sea ambitsioonikaid tähtaegu
  „Me ehitame praegu esimest planeetidevahelist kosmoselaeva. Ma arvan, et meil on võimalik teha lühikesi sõite ja lende juba järgmise aasta esimeses pooles,“ ütles Musk selle aasta märtsis. „Samas jah, vahel on mu tähtaegadega nii ja naa.“
 • Hetkel kuum
Jaeinvestoreid tuleb üha tõsisemalt võtta
Oma Tallinna börsi rahapaigutustega miinuses istuv värske investor teeb teene mitte ainult iseendale, vaid temasugustele jaeinvestoritele laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Oma Tallinna börsi rahapaigutustega miinuses istuv värske investor teeb teene mitte ainult iseendale, vaid temasugustele jaeinvestoritele laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
30 aastat palgatõusuta: Jaapan survestab ettevõtjaid töötajatele lisa andma
Inflatsioon närib jaapanlasi, kes pole enam kui veerandsada aastat näinud palgatõusu. Nüüd on olukord aga muutumas, vahendab CNN.
Inflatsioon närib jaapanlasi, kes pole enam kui veerandsada aastat näinud palgatõusu. Nüüd on olukord aga muutumas, vahendab CNN.
Investor, kelle juures käivad rahahädas inimesed nõu küsimas
Jekaterina Tindi lugu investoriks saamisel algas aastal 2010, kui ema kinkis talle raamatu “Rikas isa, vaene isa”. Seda lugedes tabas tulevast investorit teadmine, et inimesel on võimalik ka niimoodi raha teenida, et tegelikult raha teenib ennast ise.
Jekaterina Tindi lugu investoriks saamisel algas aastal 2010, kui ema kinkis talle raamatu “Rikas isa, vaene isa”. Seda lugedes tabas tulevast investorit teadmine, et inimesel on võimalik ka niimoodi raha teenida, et tegelikult raha teenib ennast ise.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Boroditš võitis Tallinnalt 90 000 eurot
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Sõda pühkis kolmandiku Ukraina majandusest
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Nädala raadiohitid: kas turgudel optimismi jagub?
Kas turgudel jätkub optimismi ning kui kaua võib kesta jahedam seis majanduses - need teemad huvitasid Äripäeva raadio kuulajat sel nädalal enim.
Kas turgudel jätkub optimismi ning kui kaua võib kesta jahedam seis majanduses - need teemad huvitasid Äripäeva raadio kuulajat sel nädalal enim.

Olulisemad uudised

Boroditš võitis Tallinnalt 90 000 eurot
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.