• Jaga lugu:

  Kas tuleb suunamuutus? Mida näitavad indikaatorid?

  S&P 500 on tulnud pika tee, et jõuda tasemele 2800. Investoritel ja spekulantidel kulus rohkem kui kaks kuud, et kaotatud kahju taastuks.

  Olen ise juba võtnud lühikese positsiooni S&P 500 indeksiga ja olen valmis ootama kannatlikult, kuni turud annavad mulle paarsada punkti. Korrektsioon on vältimatu, küsimus on ainult korrektsiooni ajastuses ja tugevuses. Seega tasub vaadata, mida näitavad S&P 500 indeksi kohta indikaatorid. Tavaliselt kasutan tehnilist analüüsi tehes klassikalisi indikaatoreid. Need näitavad küllaltki hästi trendi suunda ja sisenemispunkte (harva ka väljumispunkte). Minu põhilised tööriistad on MACD ja ADXi indikaatorid ja erinevad libisevad keskmised.
  Kaupleja Alex jooksevkonto saldo: 10 128,63 eurot.
  Siit lingilt saate juurdepääsu kaupleja Alexi kauplemiskontole, kus on näha tehingute ajalugu ja avatud positsioonid.
  ADX (50)
  Ma ei kasuta Metatraderi vaikimisi seadistatud ADXi seadistusi. Tavaliselt määran perioodiks 50 või rohkem. Seejärel muutub indikaator sujuvamaks ja annab vähem valesisendeid. ADX pole veel müügisignaali andnud, kuid on sellele väga lähedal.
  MACD (12, 26, 9)
  Selle indikaatori puhul kasutan juba MetaTraderi vaikimisi seadistatud loogikat. Graafikul on näha, et tipp on saavutatud ja MACD liigub alla. Indikaator on juba ületanud signaaliliini, kuid nulljoone ristumiskoha peamist signaali pole veel tulnud.
  Klassikaline tehniline analüüs näitab, et S&P 500 indeks puudutas vastupanu joont ja põrkas koheselt alla. Stop-loss-taseme võib märkida vastupanutasemest natukene kõrgemale ja hoida lühikest positsiooni. Mina olen seadnud kasumivõtuorderi (take-profit) 2625 juurde.
  Siit lingilt saate juurdepääsu kaupleja Alex MetaTrader5 kauplemiskontole, kus on näha tehingute ajalugu ja avatud positsioonid.
  Edukat kauplemist!
  Kaupleja Alex
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Naftaturgu suunab 61aastase inseneri käsi
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Heiki Einpaul: kõige kõvema kisaga pole alati kõige suurem probleem
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Endised kolleegid läksid Ukraina hanke pärast kaklema
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.