Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mugaval viisakusel mõru maitse

  Meie siin teeme ja toimetame, otsustame ja karistame, kui vaja, läheme seadustest mööda, teie kuulake sõna ja makske oma maksud ja trahvid. Ja ärge segage vahele. Selline suhtumine paistab üha rohkem maad võtvat nii poliitikute seas kui ka mõnes muus riigiametis.

  Ühe sellise juhtumi tõi kolmapäeval välja „Pealtnägija“ saade, kus räägiti kiirusemõõtmisest teadlikult taatlemata seadmega ja seetõttu ebaseaduslikult määratud trahvidest. Politsei argumendiks kõlbas ka see, et keegi ju ei kaevanud, järelikult läks asja ette. Kuidas nad seda ette kujutavad? Sulle näidatakse aparaadi pealt numbrit ja sa ütled politseinikule, et nii ei saa olla? Ja politseinik ütleb, et olgu siis peale, tegelikult on aparaat taatlemata ka, võib-olla näitab tõesti valesti. Selleks peab olema Edgar Savisaar ja palkama kogenud asjatundja, et isegi juhul, kui oled kiirust ületanud, leida asjaolusid, mille tõttu karistus on kehtetu.
  Poliitikute suhtumine, viimati siis Reformierakonna rahaasjade selgitamise juhtum on sellest kraad kõrgem pilotaaž. Kuna meie süüd pole tõestatud, kuigi ka süütust pole tõestatud, siis ükskõik kui absurdseid selgitusi me ei annaks, kuni neid pole suudetud ümber lükata, oleme me puhtad ja nii tuleb meid ka võtta. Valijad on meile oma hääle andnud ja siin me seisame.
  Teeb jõuetuks. Jääb mulje, et midagi polegi võimalik muuta, ja sellise tunde tekitamine võibki olla eesmärk. Erakorraliste valimiste korraldamine on Eestis äärmiselt keerukaks muudetud, aga vähemalt teoreetilisena on sotsid selle variandi jutuks võtnud. Ja võib-olla  ei peaks see nii keerukas olema, sest kui  seadust luues oli erakondi palju ja jõujooned kujunesid iga natukese aja järel ümber, siis nüüd on pilt teine. Väike koha kaotuse hirm võiks olla ka riigijuhtidel.
  Juhtusin suvel lugema Kreeka ajakirjaniku lugu Eestist. Istus ta Toompeal Kreeka restoranis koos turistidega, sest, nagu kirjas oli, on eestlaste palgad liiga väikesed, et väljas söömas käia, ja läks mööda majandusminister Juhan Parts. Üksi, ilma turvameesteta, rõhutas ajakirjanik. Kreekas nii ei saaks. Seal on ka rahvas poliitikutest võõrandunud, aga mitte apaatselt, vaid kirglikult, ja nii on turvameheta poliitikul oht, et talle muna pähe lüüakse, ta ketšupiga üle valatakse või lihtsalt peksa antakse.
  Meie poliitikutel seda muret pole, rahvas on viisakas. Aga võib-olla ei peaks olema. Mitte et ma kutsuks üles vägivallale, hoia jumal selle eest, aga kõikemõistvast viisakusest tuleks loobuda, õppida oma vastumeelsust avaldama ja nõuda oma õigusi või vähemalt pärida aru. Kiidan Reformierakonna peakorteri ees meeleavalduse korraldajaid, mis siis, et see kodukootud välja nägi.
  Ja kutsun üles mitte rahul olema ka väiksemate asjadega, kas siis Jüri Mõisa moodi nõudma omavalitsuselt lasteaiakohta või kaebama tänavate peale, mis ähvardavad auto lõhkuda. Ise luban Tallinna transpordiametilt küsida, kas ei saaks tagasi panna peeglit teravale tänavanurgale Telliskivi ja Paldiski maantee ristumisel, mis sealt kunagi remondi käigus ära võeti.
 • Hetkel kuum
Kai Realo: riigi konkurentsivõime ei teki üleöö, ka majandust tuleb juhtida
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Rahagurude välimääraja: keda usaldada? Vaata suurest tabelist, kes mis hinnaga nõu jagab!
Kust rahatarkust ammutada, kui on soov oma finantsiline tulevik kindlustada? Üksi alati kaugele ei jõua, seega investeerimise ja laiemas mõistes rahatarkuse puhul saab appi võtta kogenud investorid, kel igaühel oma stiil ja nišš. Teeme asja selgeks!
Kust rahatarkust ammutada, kui on soov oma finantsiline tulevik kindlustada? Üksi alati kaugele ei jõua, seega investeerimise ja laiemas mõistes rahatarkuse puhul saab appi võtta kogenud investorid, kel igaühel oma stiil ja nišš. Teeme asja selgeks!
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Plaan küps: väikefirmadele terendavad soodsamad laenud
KredExi ja EASi ühendasutus tahab pakkuda mikro- ja väikeettevõtetele laenu võtmisel käendust, et nad saaksid finantseeringu parematel tingimustel. Plaan pole veel pankades vastu võetud, aga küpseb.
KredExi ja EASi ühendasutus tahab pakkuda mikro- ja väikeettevõtetele laenu võtmisel käendust, et nad saaksid finantseeringu parematel tingimustel. Plaan pole veel pankades vastu võetud, aga küpseb.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Esinemine on alati ebamugav. Kolm nippi, mis annavad publiku ees julgust juurde
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Neste lahkus Rohetiigrist. Vastastikku jagatakse teravaid süüdistusi
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Maailma autohiidudele tootev firma tegi käiberekordi. „Mis siin öelda, eks ikka tuleb rahul olla“
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Eesti meediaettevõtted asutasid kollektiivse esindamise organisatsiooni
Delfi Meedia, Postimees Grupp, Õhtuleht Kirjastus ja Äripäev sõlmisid lepingu uudismeedia väljaandjate kollektiivse esindamise organisatsiooni Balti Uudismeedia Väljaandjate Ühing asutamiseks.
Delfi Meedia, Postimees Grupp, Õhtuleht Kirjastus ja Äripäev sõlmisid lepingu uudismeedia väljaandjate kollektiivse esindamise organisatsiooni Balti Uudismeedia Väljaandjate Ühing asutamiseks.
Seadusemuudatus ei luba pangakontot heast peast kinni panna
Seadusemuudatus paneb paika pangad, kes on kohustatud inimestele põhimakseteenust osutama ja ka hädaolukorras makseteenused tagama – praegu on nimekirjas SEB, Swedbank, Luminor, LHV ja Coop Pank.
Seadusemuudatus paneb paika pangad, kes on kohustatud inimestele põhimakseteenust osutama ja ka hädaolukorras makseteenused tagama – praegu on nimekirjas SEB, Swedbank, Luminor, LHV ja Coop Pank.