Kinnisvaraeksperdid prognoosivad, kuhu liigub turg 2024. aastal

    Seekordse "investor Toomase tunni" saate põhifookuseks on kinnisvara. Saate külaliseks on kinnisvaraekspert ja investor Tõnu Toompark ning kaaskülalisena finantsvaba investor Lauri Meidla.

    “Üldpildina on erutus nii arendusest kui ostjate poole pealt ära kadunud,” ütles Meidla.

    Kui 2021. aastal osteti ainuüksi Tallinna uusi kortereid üle 4000, siis möödunud aastal ei pürginud müüdud korterite arv isegi tuhandeni. “Müügimahud tükkides on oluliselt alla tulnud ja võiks öelda, et õhk ongi väljas,” ütles Toompark.

    Arvestades majanduse üldist sentimenti susiseb Toomparki sõnul õhku välja veelgi.

    Ekspertide sõnul on kinnisvaraturg hetkel keerulises faasis, kus tehingute arv on võrreldes varasemate aastatega vähenenud, kuid hinnad püsivad endiselt kõrgel tasemel.

    “Hinna alla liikumist takistab ka arendajate poolt vaadates maa hinnad,“ lisas Meidla, tuues välja, et arendajatel on probleeme maa ostmisega. ”Lisaks maa hinnale on kõrge ka ehitushind,“ lisas Toompark.

    Saates heideti veel pilk peale praegusele olukorrale kinnisvaraturul ja ka Eesti kinnisvaraarendajate viimastele tulemustele. Lisaks arutati ka geopoliitilise riski mõju üle praegusele turule ja tehingute arvule.

    Saadet juhtis Andre Anni Äripäeva börsitoimetusest.

    • Investor Toomase tund
    • 20.02.2024
    KIIRUS:
    Kinnisvaraeksperdid prognoosivad, kuhu liigub turg 2024. aastal
  • Hetkel kuum