Bitcoin poolitamise järel: 100 000 dollarit on käega katsuda

    Pärast bitcoini poolitamist jõuab ringlusesse vähem krüptomünte, kui ajalooline trend vähegi kestab, siis poolitamine surub mingi hetk hinna üles.

    "Investor Toomase tunni" saates keskenduti aprillis toimuvale bitcoini poolitamisele. Saate külalisteks on Binance Eesti esindaja Polina Brottier ja krüptoinvestor Parol Jalakas.

    “100 000 dollarit on see aasta üpriski konservatiivne hinnasiht. Kui asi läheb maania faasi, siis hinnad liiguvad väga kiiresti ülesse,” ütles Jalakas.

    Brottier selgitas, et bitcoini poolitamine (inglise keeles halving) toimub iga nelja aasta järel ja on oluline sündmus, mis vähendab uute plokkide kaevandamise tasu poole võrra, samuti väheneb uute bitcoinide pakkumine. See protsess mõjutab bitcoini kaevandamise tööstust, kuid olemasolevate bitcoinide omandiõigused jäävad muutmata.

    Poolitamise täpne kuupäev on prognoositud 20. aprilliks. Samas rõhutas Jalakas, et poolitamist ei tasu endale pähe suruda, kuna muud asjad on tema sõnul ikkagi olulisemad, nagu näiteks järjepidev investeerimine ja mitte üritada turgu ajastada.

    Külalised rõhutasid, et bitcoini poolitamine on ajalooliselt kaasa toonud hinnatõusu, kuid see ei toimu kohe poolitamise ajal, vaid pigem järgneva 6 kuu jooksul. Kuigi sündmus ei mõjuta otseselt investoreid, on sellel oluline mõju krüptoraha turu üldisele volatiilsusele ja väärtusele.

    Lisaks institutsionaalsete investorite suurenev huvi krüptoraha vastu, eriti ETFide kaudu, toob kaasa täiendavaid investeeringuid ja mõjutab bitcoini hinda positiivselt.

    Saate teises pooles jagasid külalised oma isiklikke kogemusi ja õppetunde krüptoinvesteeringute vallas, rõhutades emotsionaalse investeerimise ohtu ning vajadust hariduse ja teadlikkuse järele.

    Saadet juhib Andre Anni Äripäeva börsitoimetusest.

    Pildil vasakult: krüptoinvestor Parol Jalakas ja Binance Eesti esindaja Polina Brottier. Foto autor: Andre Anni

    • Investor Toomase tund
    • 26.03.2024
    KIIRUS:
    Bitcoin poolitamise järel: 100 000 dollarit on käega katsuda
  • Hetkel kuum